≫ 

Opet se priča o rekonstrukciji Evrolige: Više ekipa, podela na Istok i Zapad, klub koji nije iz Evrope...

A gde ima dima...

  • 15
Evroliga pehar Foto: MN Press

Poslednjih godinu dana sve češće se spekuliše da bi Evroliga mogla da promeni format takmičenja, a takvo nešto indirektno je sada najavio i Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman.

Naime, on je gostovao u jednom podkastu u kom je "bacio žišku" kada je u pitanju ova ideja, mada generalno ništa nije pojasnio. Ipak, rekao je dovoljno da ljudi shvate da promene dolaze.

- Mislim da je neizbežno da povećamo broj timova. Ali u kalendaru nema više praznih mesta. Danas imamo izvanredan format, ali da bismo se proširili morali bismo da uvedemo konferencije. U tom scenariju, timovi bi protiv rivala iz iste konferencije igrali dve utakmice, kod kuće i u gostima, a jednu protiv rivala iz druge konferencije. Mislim da idemo u tom pravcu - rekao je Glikman u podkastu Krosover.

Na ove njegove reči nadovezao se specijalizovani košarkaški portal "Sportando" koji je razradio ovu temu i doneo informaciju da je klub iz Dubaija tražio višegodišnju licencu. Klub uopšte ne postoji, ali bi bio brzo oformljen ako licenca dođe.

Takođe, navode da bi EL morala da se proširi na 24 tima ukoliko se takmičenje podeli na Istok i Zapad, kao i da su London i Pariz dva strateška cilja Evrolige. S druge strane, u slučaju proširenja  EL mogli bi svake sezone da gledamo dva tima iz ABA lige u najelitnijem takmičenju - i to na Istoku gde su Rusi, Grci, Turci, ali i Makabi i potencijalno Dubai.

Video: Delije napravile žurku posle pobede nad Olimpijakosom: Orilo se Zvezda mi je sve usred Grčke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crazy North

    23. decembar 2022 | 10:25

    Katastrofa! Pa istok bi bio 5 puta jači onda: Panatanaikos, Olimpijakos, CSKA, Zenit, Zvezda, Partizan, Efes, Fenerbahče, Žalgiris... Zapad: Real, Barsa, Bajern, Alba, Milan, Virtus, Asvel, Monako, London.... Smešno... Barsa i Real bi se sprdali u takvoj konferenciji, a Zvezda i Partizan bi još teže stigli do plej ofa na istoku

  • Kole

    23. decembar 2022 | 10:59

    Realno Zvezda treba da dobije A licencu. Nadam se da bi i Partizan mogao da dobije za par godina, ali treba prvo nekoliko puta na terenu posteno da zasluze ucesce u ligi sa najboljim klubovima Evrope, a ne da se uvek provlace na mufte i da drzava svake godine placa 3 miliona da bi mogli da se takmice sa najboljima.

  • Podgorica

    23. decembar 2022 | 11:03

    Tacno je da klub iz Dubaija nije iz Evrope, ali kakva je to novost za EL? Makabi, takodje nije iz Evrope i igra decenijama EL. Svi izraelski timovi u svakom sportu se takmice u evropskim takmicenjima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA