Iznenađenje u velikom derbiju Hrvatske: Božić odigrao MVP partiju, ali je Cibona stigla do vrednog trijumfa!

Nadao se Zadar da će da zacementira mesto u plej-ofu

  • 1
Luka Božić Foto: Zvonko Kučelin - KK Zadar - ABA liga

Košarkaši Zadra doživeli su vrlo neprijatan poraz u derbiju hrvatske u ABA ligi od Cibone, čime su zakomplikovali pitanje svog plasmana među osam najboljih, odnosno u plej-of - 68:75.

Cibona je, na veliko iznenađenje, držala kontrolu nad utakmicom od samog početka. Imali su Vukovi sa Tuškanca i dvocifrenu prednost tokom treće četvrtine, ali su Zadrani pred sam kraj uspeli da se približe na tri poena minusa.

Međutim, staloženi Zagrepčani nisu se dali predati, pa je na kraju upisana jako vredna pobeda u regionalnom takmičenju, ukupno peta ove sezone, koja ih sada stavlja na mesto koje vodi među osam najboljih.

Najefikasniji kod poraženog tima bio je očekivano Luka Božić sa još jednom MVP partijom od 16 poena, 14 skokova i sedam asistencija, a pratio ga je Mario Ramljak s a11 poena. Na drugoj strani, Krešimir Ljubičić sa 13 poena i naš Aleksandar Aranitović sa 12 poena uz čak devet skokova uspeli su da poguraju Cibose ka trijumfu.

U narednom kolu, Zadar ide na gostovanje protiv Partizana, dok će Cibona dočekati MZT i biće favorit za novi trijumf.

Video: Željko Obradović otkrio razlog ubedljivog poraza u derbiju: Imali smo probleme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA