Šut karta za bivšeg NBA igrača: Stigao kod Alimpijevića kao veliko pojačanje, pa dobio otkaz posle 2 meseca

Malo ko je očekivao ovakav rasplet situacije

  • 1
Sindarijus Tornvel, Klipers Printskrin: Youtube / DownToBuck

Sredinom oktobra je Bursaspor, ekipa koju s klupe predvodi Dušan Alimpijević, dovela u svoje redove NBA igrača, Sindarijusa Tornvela kao veliko pojačanje, međutim, samo dva meseca kasnije klub i igrač su sporazumno raskinuli ugovor.

Tornvel je odigrao tek dve utakmice u Evrokupu i za to vreme je zabeležio 18 poena, uz devet skokova i po dve asistencije i ukrade lopte za tih 80 minuta košarke, dok je u prvenstvu Turske odigrao isti broj mečeva, ali uz dosta manji i neznantniji učinak.

Očigledno nešto drugo nije štimalo u ovom odnosu, te je uprava turske ekipe odlučila da mu se zahvali na saradnji, čime je Alimpijević ostao bez igrača.

Inače, Tornvel je u NBA ligi skupio oko 160 nastupa igrajući za LA Kliperse, Nju Orleans Pelikanse i Orlando Medžik, da bi ovo leto proveo u ekipi Čikago Bulsa, gde i nije uspeo da se nametne. Osim NBA lige, Tornvel je igrao i za nemački Ulm, gde je imao prosek od nešto više od 10 poena po meču.

Video: Alimpijević slavi istorijski uspeh: Peva sa navijačima posle plsmana u finale Evrokupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA