Praznična magija Nikole Jokića: Srbin odigrao nestvaran meč za Božić u Americi

Kakav je ovo bio meč srpskog centra

  • 4

Nikola Jokić je odigrao je neverovatan meč u izuzetno dramatičnom duelu Denvera i Finiksa, gde su Nagetsi upisali pobedu od je 128:125, a aktuelni MVP NBA lige upisao novi tripl-dabl, svoj 83. u karijeri, treći na poslednje četiri utakmice.

Meč je na kraju rešen u produžetku, a Jokić je bio apsolutno "prva violina" meča, upisao je 41 poena, 15 skokova i 15 asistencija.

Imao je Denver zaostatak pred poslednju četvrtinu, Meloun je odlučio da odmara Jokića, a Sansi su to iskoristili da se rezultatski odlepe.

Video: Sombor shuffle digao Bol arenu na noge: Jokićev step back s jedne noge i koš u njegovom stilu

Ipak, nakon što se Jokić vratio na teren, Denver je istopio prednost, a onda se ušlo u neizvesnu završnicu.

Video: Gordone, ti samo poleti a Nikolina lopta će ti doći u ruke: Majstorska asistencija Jokića za kucanje

Najpre neke bitne napade ni Sansi ni Nagetsi nisu uspešno realizovali, na jednoj strani je šut za +4 promašio Kris Pol, a potom je Džamal Marej na drugoj strani propustio šansu za vođstvo, pa je Jokić morao da pravi faul nad Ejtonom, koji je bio polovičan sa linije penala, pa je Denveru ostalo 15 sekundi za poslednji napad.

Odigrali su Nagetsi sjajnu akciju, Jokić je primio loptu, usledila je sjajna asistencija za Mareja, koji je zakucavanjem završio akciju i doneo izjednačenje, pa je i Finiksu ostalo 11 sekundi za napad.

Video: Jokićeva asistencija za Marejevo zakucavanje koje je donelo Denveru produžetak

Međutim, Bridžis je napravio faul u napadu, pa je Denver za 4,7 sekundi imao napad za pobedu. Marej je preuzeo odgovornost i loše iskreirao napad, pa je izblokiran pri šutu za tri poena, te se otišlo u produžetak.

Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

A onda je u produžetku viđen novi šou Jokića. Najpre je posle nekoliko loših napada na obe strane pogodio oba slobodna bacanja, a potom u sledećem napadu Denvera vrhunskom improvizacijom i novom asistencijom doneo povećanje vođstva na +4.

Zaređali su se ponovo loši napadi na obe strane, a posebno kod igrača Finiksa, koji su bili potpuno dekoncentrisani.

Video: Kad Jokić postane plej, pa podeli lob pas Gordonu za alej up, to vam je čista košarkaška umetnost

I onda - opet Jokić! Jedan konfuzan napad Mareja uspeo je da izvuče na čistu magiju, pogodio nemoguć šut uz zvuk sirene za +6, ali je na drugoj strani odgovorio sjajni Lendri Šemet, koji je bio najbolji u redovima Finiksa. Vezao je dve trojke, potom je i Ejton bio dobar pod košem i Finiks je na minut do kraja produžetka istopio razliku na -1.

Drama je dostigla vrhunac kada je na 24 sekunde do kraja Eron Gordon izveo neverovatno zakucavanje, ali su sudije svirale faul u napadu, međutim, gledale su snimak i priznale magiju Gordona, koji je dobio i dodatno bacanje, koje je promašio, ali je uhvatio loptu i dobio novi faul, ali je pogodio jedan od dva bacanja, što je ipak bilo dovoljno za +4.

Video: Brutalno zakucavanje godine donelo Denveru pobedu u produžetku: Gordon pregazio Šameta, bukvalno

Pol je pogodio, potom je Marej otišao na liniju penala i promašio šansu da reši meč, jer je i on pogodio samo jedno, međutim, Finiks nije iskoristio poslednji napad i sve je bilo gotovo.

Video: Jokić srbovao posle istorijskog meča: Oduvao novinara zbog pitanja o Božiću, pa digao tri prsta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gg

    26. decembar 2022 | 07:49

    Od kako pratim košarku, ja neinteligentnijeg košarka od Portera nisam video, čovek uzima nerezonske šuteve a u odbrani ne može stolicu da sačuva

  • Miki

    26. decembar 2022 | 10:27

    Da juce su bile materice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA