Hrvat oštro udario po Zvezdi i Partizanu: "Nije normalno da tim vredi 15 miliona i da ima 10 stranaca"

Njegov najveći argument je to što je Zvezda dovela Fakunda Kampaca za 1,8 miliona evra

  • 48
Aleksandar "Aco" Petrović Foto: MN Press

Čitava košarkaška Evropa je ostala u čudu kada je Crvena zvezda u svoje redove dovela Fakunda Kampaca, mnogi su posmatrali oduševljenjem, dok je ovaj transfer u dobroj meri i zasmetao određenim ljudima. Jedan od njih je čuveni hrvatski košarkaš, Aco Petrović, koji sada obavlja dve funkcije u reprezentaciji ove zemlje.

Aco Petrović se nedavno i oglasio kada je rekao da je vreme da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu zbog toga što se ne mogu uporediti sa ostalim klubovima zbog svojih timova, ali tu nije stao.

Petrović je ovoga puta u intervju za "Sportske novosti" istakao i da oni ne pripadaju ABA ligi.

- Ponekad nešto napišem da osetim kako pulsira narod. Prema mom mišljenju nije normalno da istu ligu igramo s ekipama koje vrede 10, 12 ili 15 miliona evra i koje imaju po 10 stranaca. Naši su problemi samo naši, od toga ne treba bežati i činjenica je da klubovi moraju da budu kompetitivniji, ali kad pogledate Zvezdu i Partizan, onda to nije ista liga. Za divno čudo, ove sezone imamo i više pobeda nego što je očekivano, ali ne mogu se te stvari meriti. Zvezda do kraja sezone plaća Kampaca 1,8 miliona evra neto, to je nešto s čim se niko ne može nositi - rekao je Petrović.

Podsetimo, čak je i Miro Bilan isprozivao Zvezdu, dok je jedino Roko Leni Ukić stao u odbranu ova dva kluba.

Video: Odlična asistencija Kampaca za kucanje Kuzmića: Navijači u transu, ovakvog igrača su čekali godinama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    26. decembar 2022 | 17:46

    Prosto je, krenite da ulazete vise. I vi ne mozete da se merite sa Nemackom,Francuskom,Švetskom pa ste zajedno sa njima u Evropskoj uniji, sto im ne kazete da ne mozete da se nosite sa njima i da napiste uniju. E komšije komedija ste vi hahahahah

  • Miloš

    26. decembar 2022 | 17:23

    Ne razumem...da li to znači da npr.pola španske lige ne treba da igra ligu u kojoj Barsa i Real imaju ogromne budžete u odnosu na ostale?Ili u VTB ligi kolika je razlika između CSKA i ostalih klubova?Svako voli da igra protiv najboljih,ako vam se ne sviđa igrajte hrvatsku ligu.

  • Neko iz mase

    26. decembar 2022 | 17:33

    On nije hrvat nego srbin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA