≫ 

Jović starter za Majami: Igrao protiv jednog od najdominantnijih centara NBA, ali se uspešno snašao

Srpski reprezentativac zaigrao na nekarakterističnoj poziciji za njega

  • 0
Nikola Jović Foto: AP/Tanjug

Nikola Jović je zaigrao kao starter za Majami u pobedi nad Minesotom od 113:110, i to na poziciji centra, što nije njegova prirodna pozicija, a razlog je odsustvo tri centra u redovima Hita - Bama Adebaja, Devajna Dedmonda i Omera Jurcevana.

Iako je naspram sebe imao jednog od najdominantnijih centara sveta, Francuza Rudija Gobera, može se reći da je Jović uspeo da se snađe, jer je za 19 minuta na parketu postigao devet poena, uz tri skoka i šut iz igre od 50 odsto (4 od 8 ukupno, 1 od 4 za tri poena).

Gober ga je u ranoj fazi meča, već posle svega tri minuta igre naterao da napravi dva faula, ali je na kraju Srbin uspeo da iskontroliše situaciju sa ličnim greškama i da skroman doprinos u pobedi svoje ekipe.

Igrači Majamija su na kraju ravnomerno raspodelili poene, petorica su bila dvocifrena, a najefikasniji Maks Strus sa 19 i Kajl Lauri sa 18 poena, dok su se kod Minesote istakli Entoni Edvards sa 29 i Naz Rid sa 21 poenom.

Žestoka borba viđena je u duelu LA Klipersa i Detroit Pistonsa, gde je tim iz Los Anđelesa došao do pobede od 142:131 posle produžetka.

Najzaslužniji za trijumf Klipersa bio je Pol Džordž, NBA zvezda oženjena Srpkinjom Danijelom Rajić, koji je postigao 32 poena uz 11 asistencija. Ozbiljnog protivnika imao je u vidu Hrvata Bojana Bogdanovića, koji je bio najefikasniji u redovima Pistonsa sa 23 poena.

Zapaženu partiju pružio je još jedan hrvatski reprezentativac - Ivica Zubac, koji je dao doprinos pobedi Klipersa uz dabl-dabl sa 12 poena i 15 skokova.

Čikago je upisao poraz od Hjustona sa 133:118, uz skromne partije Gorana Dragića (12 poena) i Nikole Vučevića (10 poena) u redovima poraženog tima.

Veče u NBA je svakako obeležio Darijus Garland, koji je u porazu Klivlenda upisao 46 poena uz 8 asistencija, ali ni to nije bilo dovoljno protiv raspoloženog tandema superstarova Bruklina, gde su Kevin Durent i Kajri Irving upisali po 32 poena.

Video: Jokić i Dončić mnogo vole Zvezdu, od njih sam naučio psovke na srpskom: Kampaco o zvezdama NBA-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA