≫ 

Trinkijeri za "košarkašku revoluciju" FIBA i Evrolige: "Ne sećam se kad sam imao ceo tim Bajerna"

Košarkaši Bajerna će večeras gostovati Partizanu u meču 16. kola Evrolige.

  • 1
Andrea Trinkijeri Foto: MN Press

Trener košarkaša Bajerna Andrea Trinkijeri izjavio je danas da se zalaže za promenu kalendara svih takmičenja u Evropi.

Trinkijeri je predložio promenu formata Evrolige, ukidanje FIBA prozora i preoblikovanje evropskog košarkaškog kalendara. Bajern je ove sezone odigrao 29 zvaničnih utakmica za samo 88 dana.

- Posle petog meča pokušavali smo da shvatimo u kom smo hotelu, kom gradu i koju ligu igramo - rekao je Trinkijeri za "Basket njuz".

On je uoči početka ove sezone rekao da samo želi da mu svi košarkaši budu zdravi.

- Više se i ne sećam kada sam na raspolaganju imao ceo tim Bajerna. Više i ne obraćam pažnju na to. To mi samo crpi energiju. To je nešto sa čim moramo da se nosimo. Postaje sve gore i gore. Verujem da je svima cilj da imaju sve igrače na raspolaganju, ali to je utopija - naveo je, između ostalog, trener Bajerna.

On je istakao da ima velikih problema sa povređenim igračima i dodao da su samo Kasijus Vinston i Fredi Gilespi odigrali svih 15 utakmica ove sezone u Evroligi.

- Bajern bi ove sezone mogao da odigra više od 80 utakmica u svim takmičenjima. Imamo Evroligu sa 18 klubova, a najmanje njih 17 želi da uđe u plej-of. Ovo je najteže takmičenje u košarci, pošto samo osam timova ide u polej-of. Moramo da sednemo i da razgovaramo o rasporedu. Jer, ovaj raspored će da upropasti najbolji košarkaški proizvod van NBA lige - rekao je Trinkijeri.

Trener Bajerna je istakao da sezona igračima traje 11 meseci.

- Nedavno smo za šest dana odigrali tri utakmice. Ne znam koliko porodica može da priušti sebi da vidi tri utakmice za šest dana. Košarkaši igraju mečeve i za reprezentaciju. Moramo da smanjimo broj utakmica, pošto košarkaši odigraju više od 90 mečeva sezoni. Moraju FIBA i Evroliga moraju da se dogovore. Predlažem da prvih šest klubova ide u plej-of, a onda neka se igra plej-in za timove od sedmog do 10. mesta. Možda je i format sa Fajnal-forom iscrpljen, vreme je da razmišljamo o promenama. F4 mi se sviđa, ali možda neko želi da vidi borbu Reala i Barselone u pet ili sedam utakmica - zaključio je Trinkijeri.

Košarkaši Bajerna će večeras gostovati Partizanu u meču 16. kola Evrolige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    29. decembar 2022 | 18:13

    To je sekta elegantno resila jednostavno pobegnu ne igraju i rumenko zadovoljan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA