≫ 

Parkerov agent pojasnio: "Obavestili smo Partizan da je Džabari slobodan"

Parker nije uspeo da ostvari saradnju sa NBA klubovima

  • 2
Jabari Parker Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Jedan od najvećih talenata NBA lige i nekadašnji drugi pik prve runde drafta, Džabari Parker najverovatnije će karijeru nastaviti u Evropi. 

Prema saznanjima Telegrafa, Partizan je među klubovima koji su zainteresovani za NBA košarkaša. Sa druge strane, oglasio se i njegov Agend Nuno Pedroso koji je u izjavi za Mozzart Sport istakao da je "Partizan obavešten".

- Džabari trenutno traži angažman preko okeana. Imao je ponude dva NBA tima i bio je blizu potpisa, ali na kraju nije bilo dogovora i sada gledamo druge opcije, pre svega preko okeana. Što se tiče Partizana, ništa nije blizu. Samo smo obavestili klub da je on na tržištu i da je slobodan igrač. Priče da su pregovori u toku nisu istinite - rekao je Nuno Pedroso za Mozzart Sport.

Da podsetimo, Parker je selektovan od strane Milvokija za koji je igrao do 2018. godine, a onda je počela selidba koja je trajala sve do godine za nama.

Nakon Baksa, igrao je Čikago, a zatim i za Vašington, Atlantu, Sakramento i Boston koji mu je bio poslednja NBA stanica, makar za sada.

Parker je rođen 1995. godine, sa Djuka je zakoračio u najjaču košarkašku ligu sveta.

Sa nacionalnom selekcijom je u 2011. bio šampion sveta u Meksiku, da bi godinu dana kasnije ponovio uspeh sa godinu dana starijom generacijom u Litvaniji.

U Bostonu je beležio 9,3 poena po susretu, a odigrao je 12 mečeva u sezoni za nama.

Dva puta je uspevao da se plasira u plej-of NBA lige, upravo sa Seltiksima i sa Milvokijem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    2. januar 2023 | 15:37

    Одличан играч, нема ту шта да се прича али ипак мислим да је финансијски, он нама недодирљив...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA