≫ 

Čudo neviđeno: Kakvo blago ima FMP, Amerikancu falio koš da sruši istorijski rekord ABA lige u NBA meču u Baru

Trent Frejžer je odigrao svih 40 minuta, ali ne da je bio umoran, nego je "objasnio" neke stvari

  • 6
Trent Frejžer Foto: ABA liga - KK FMP Železnik

Spektakl i pravo košarkaško ludilo! Eto, to su nam doneli Mornar i FMP u Baru u svojoj prvoj utakmici u 2023. godini. Oporavili su se od novogodišnjeg "bunila", izašli na teren i ubacili su gotovo sve što im je bilo u rukama. Oba tima su prebacila "stotku" i odigrala jedan od najefikasnijih mečeva u istoriji regionalne ABA lige - 102:113.

Bio je to svojevrstan okršaj između Derona Rasela sa jedne strane i Trenta Frejžera sa druge. Amerikanac iz Železnika "jurio" je rekord koji je pre samo nekoliko meseci postavio stranac iz Mornara, postigavši čak 47 poena na meču protiv Zadra.

Kako se utakmica bližila kraju, tako se situacija sve više "zakuvavala", pošto Frejžer nije mogao da promaši sa distance. Trojka po trojka, i već na pet minuta do kraja je Trent stajao na 40 poena, a FMP je dobacio do stotke. I ponovo se razgoropadio pred sam kraj, pa je samo bilo pitanje - da li će uspeti da se upiše u istoriju.

Na kraju, malo mu je nedostajalo, kao da nije bio svestan te činjenice. Frejžer je meč završio sa 45 poena uz neverovatan procenat šuta (5/9 za dva poena, 8/13 za tri, 11/12 sa linije slobodnih bacanja), a na sve to je sakupio devet asistencija i četiri skoka. U jednom momentu postigao je nestvarnih sedam trojki u sedam minuta.

KK FMP, Trent Frejžer Foto: KK FMP - ABA liga

Može se reći da je bio ugrožen i rekord Dejana Milojevića za najveći indeks na jednom meču ABA lige koji iznosi 59 poena. Trent je stao na 51 indeksnom poenu večeras, a od svojih saigrača imao je pomoć od Boa Biča, prošlosezonskog igrača Čarnog iz Slupska koji je ubacio 17 poena, te Nikole Jankovića, bivšeg košarkaša Partizana koji je dodao 13 poena.

Na drugoj strani, kao što smo pomenuli, blistao je Deron Rasel koji baš kao ni Frejžer nije napuštao parket. Ubacio je 32 poena, ali je problematičan bio iz reketa gde je imao samo 1/7. Sa distance je šutirao 7/16, dok je sa linije penala postigao devet od 11 bacanja uz 12 asistencija i sedam skokova.

FMP-u je ovo bila deseta pobeda u sezoni uz tri poraza i sada zauzima treće mesto na tabeli iza Crvene zvezde i Partizana. Sa druge strane, Mornar je na 10. poziciji sa skorom 4-9 u zoni između plej-ofa i baraža.

Video: Zvezda udarila novu recku u ABA ligi: Split mučio šampiona samo jedno poluvreme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    3. januar 2023 | 19:24

    Uzimaj to Zvezdoo pod hitno

  • Rade

    3. januar 2023 | 20:02

    Mene samo zanima dal je Dusko gledao ovog igraca, jel sam siguran da bi mu se svideo kao igrac i da bi odma reagovao... Taj decko mora da bude u Zvezdi u 12

  • Dejan

    3. januar 2023 | 19:42

    Katatastrofa srpske košarke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA