≫ 

Unija igrača Evrolige objasnila zašto je zaista Zvezda kažnjena, a onda stala uz crveno-bele i Kampaca

Udruženje smatra da je sve ovo moralo da se izbegne

  • 26
Fakundo Kampaco, KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Navijači Crvene zvezde žestoko su razočarani posle odluke Evrolige da Fakundo Kampaco ne može da bude registrovan do kraja februara za igranje u Evroligi.

Takođe, razočarano je i rukovodstvo Crvene zvezde, koje je izdalo dva saopštenja, jedno u kojem navode da će se pravno braniti svim sredstvima, kao i drugo u kojem su pozvali predsednika Evrolige Dejana Bodirogu i direktora Maršala Gilkmana na hitnu reakciju.

Posle svega oglasila se i ELPA, Udruženje igrača Evrolige dugim saopštenjem koje prenosimo u celosti:

- Ukoliko klub prekrši pravila o zaostalim dugovanjima, pravosudni organi Evrolige mogu da izreknu razne sankcije ekipi, uključujući i zabranu registracije novih igrača i trenera. Ovo je slučaj Crvene zvezde Beograd.

Striktno sprovođenje pravila dovelo je do toga da je Crvena zvezda nedavno vratila zaostale zarade svim igračima, što je dobrodošao rezultat i još jedan dokaz uspešnosti sistema.

Dok ELPA podržava trenutni sistem koji se odnosi na zaostala dugovanja, imperativ je da pravosudni organi Evrolige donose odluke razumno i efikasno i u kratkom roku. Ovo se nije dogodilo u pomenutmo slučaju, pa je naš član Fakundo Kampaco koji je nedavno potpisao sa klubom i koji je član Unije igrača Evrolige ušao u problem. Negativno odugovlačenje celog procesa je uticalo na, i te kako, bitan sistem.

Konačno, kazna od 25.000 evra i zabrana registracije novih igrača ne dotiču se toliko kluba koliko igrača, koji za sada ne može da obavlja svoju profesiju na najvišem nivou bez svoje lične krivice. Za ELPA-u je sve ovo moglo i trebalo da se izbegne.

Iz tog razloga, ELPA će se obavezati da unapredi pravila, ne samo u smislu efikasnosti i transparentnosti, kako bi sprečila da se slične situacije ponove u budućnosti.

ELPA će nastaviti da podržava Fakunda Kampaca u rešavanju pravnih implikacija ove odluke“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    5. januar 2023 | 14:03

    Smatram da bi trebalo da puste kampaca da igra, jer hocu da moj partizan slavi krajem januara protiv njih u njihovom najjacem sastavu... I ako je njihov sastav daleko skuplji mi cemo da osvojimo titule. Partizan sampion

  • Paki

    5. januar 2023 | 14:46

    Pouzdana informacija, vildoza i kampaco su EL prijavljeni na 400k platu. I neko je pomislio da ce to da prolazi od jutra do sutra. Zabrana nece biti skinuta dok se prvi ne istera na cistac koje su stvarne plate.

  • Vesna Besna

    5. januar 2023 | 14:06

    I ja sam uz tebe,zvacu Bodirogu mozda reaguje na mene!😈

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA