Pero Antić odgovorio na prozivke: "Navijam za Zvezdu, ali Makedonija je za mene broj jedan! Nisam tatin sin"

Makedonski košarkaš našao se na udaru tamošnjih medija zbog toga što je na utakmici rukometaša nosio duks na kojem je bilo ispisano ime Crvene zvezde

  • 7
Pero Antić Foto: MN Press

Predsednik Košarkaškog saveza Severne Makedonije, Pero Antić našao se ranije danas na udaru medija iz zemlje naših južnih komšija zbog toga što se na utakmici tamošnje rukometne selekcije pojavio u dresu na kojem je pisalo ime Crvene zvezde za koju je nastupao tokom svoje bogate karijere.

Navijačke grupe uključujući "Komite" i "Siti Park Bojse" vređale su Peru Antića, istakavši na društvenim mrežama da je dotakao dno i je tužno do čega je sve došlo.

- Makedonski hleb da jede, a za Zvezdu da navija... Naša tužna Makedonija - napisali su oni.

Vrlo brzo, Pero Antić se oglasio u tamošnjoj štampi i odgovorio na upućene prozivke. Rekao je da može da nosi šta god on poželi i da je Makedonija slobodna zemlja u tom smislu.

- Nije ovo bila modna revija, nego sportski događaj. Mogao bih da nosim duks sa likom Mesija, da uzmem plavu duksericu. To je oprema koja mi je data iz prošle sezone koju sam igrao. Nisam išao u kupovinu. Ne pravdam se i ne želim da ovo izgleda kao da se pravdam. Svako može da nosi šta god hoće. Naravno i ja. Možete i goli, otvorenog uma, zar nismo u 21. veku? I svako navija za svoj klub. Rekao sam i ponoviću - navijam za Crvenu zvezdu, Olimpijakos i Fenerbahče, tako će ostati. Ja sam njihov fan, ne krijem to - rekao je Antić za MMS.mk.

Pero Antić Foto: Printscreen/Instagram

Podsetio je da je Severna Makedonija za njega na prvom mestu.

- Naravno, Makedonija je za mene broj jedan. I sve što sam uradio za Makedoniju daje mi pravo da se obučem kako hoću. Predstavljao sam Makedoniju u najboljem svetlu širom sveta. Za mene je Makedonija jedna, zastava je jedna, a himna je jedna. To se nikada neće promeniti. Zato nemam poruku za ove zlikovce, samo želim da im poželim srećnu Novu godinu, da su zdravi i da se malo opuste. Prestanite da budete negativni, jer ima mnogo važnijih stvari za komentarisanje, a ne ko šta nosi. Volim Makedoniju, to valjda znaju svi.

Uputio je poruku i povodom prozivki da "jede" makedonski hleb, odnosno da živi na grbači naroda Severne Makedonije, za šta on tvrdi da je potpuna glupost.

- Nisam ni mamin, ni tatin sin, a sav novac koji sam zaradio u životu doneo sam u Makedoniju. Nisam ga odneo u inostranstvo. Jedem šta hoću jer je to moj novac, nikad nisam bio na državnoj pomoći, niti su mi mama i tata davali. Naprotiv, celog života sam pomagao i pomagaću. Pomagao sam celu svoju karijeru i to svako treba da ima u srcu, duši i glavi, da pomogne onima kojima je to potrebno - podvukao je Antić.

Video: Pero Antić poslao poruku Zvezdi, pa prozvao Bogdana Bogdanovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cile

    5. januar 2023 | 18:24

    Bravo druze, nemas potrebu da im objasnjavas

  • Boyco

    5. januar 2023 | 19:31

    E moj Pero, valjda si Srbin iz Makedonije. Kako se mi lako odričemo svoga porijekla. No', što mi da kažemo kad je BG najveći autošovinistički grad u regionu

  • Ratar

    5. januar 2023 | 18:16

    Makedonija istorijski bugarska teritorija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA