Zvezda prošla splitsku rampu, ali je Budućnost zaustavljena: Šokantan poraz Podgoričana u Dalmaciji

Neverovatna završnica u dvorani na "Gripama"

  • 0
Split - Budućnost VOLI Foto: KK Split / Ivica Cavka

Uspela je Crvena zvezda da slomi veoma žilavu ekipu Splita drugog dana ove 2023. godine, ali Budućnost nije našla penicilin za tim koji je u evidentnom usponu forme. Posle lude završnice, domaći su obradovali odlično popunjenu dvoranu na "Gripama" - 87:85.

U poslednja dva minuta ušli smo sa poenom prednosti na strani Splita, da bi posle koša Salivena razlika bila uvećana na +3 na oko 40 sekundi do kraja. Uzvratio je Tre Bel-Hejns pogotkom, dok je na drugoj strani Šenon Šorter bio precizan sa linije penala.

Delovalo je da idemo u produžetak zbog pogotka Erika Grina za Podgoričan sa distance, ali tako nije mislio Saliven koji je uspeo da postigne još dva poena i da tako obraduje navijače. U preostalom vremenu, Aleksandar Lazić izgubio je loptu i tako "presudio" svojoj Budućnosti.

Splićane je do pobede vodio Nelson koji je ubacio 24 poena, pratio ga je Saliven sa pet poena manje uz osam skokova, dok je Dominik Mavra imao sjajan dabl-dabl od 12 poena i čak 14 asistencija. Isto toliko poena imao je i Šenon Šorter.

U poraženom timu Budućnosti istakao se Rejnolds sa 19 poena, Lazić je ubacio 15, dok je Bel-Hejns imao dabl-dabl od 12 poena i 11 asistencija.

Split je sada na skoru 5-9, dok je Budućnost upisala peti poraz i sada ima odnos 9-5.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA