≫ 

Šta se promenilo pa Grobari ovacijama dočekuju Obradovića? Nekad su ga žestoko vređali i gađali

U novembru 2017. godine tada na klupi Lokomotive Obradović se našao na udaru navijača Partizana - danas je on neko koga ti isti navijači dočekuju ovacijama

  • 66
Saša Obradović Foto: MN Press/Marko Metlaš, Telegraf.rs

Za mnoge, topao prijem za Sašu Obradovića od strane navijača Partizana na sinoćnjoj utakmici Evrolige, nije bio baš nešto što se moglo sa sigurnošću očekivati.

Jer, naprosto, radi se o legendi Zvezde, osvedočenom i srčanom zvezdašu, bivšem igraču i treneru kluba sa Malog Kalemegdana, proslavljenom srpskom košarkašu, čoveku kome je Zvezda mnogo dala, a i on njoj - i kao takav sigurno nije neko kome će klicati navijači rivalskog kluba. Posebno ne u godinama kada su tenzije između dve strane na istorijskom maksimumu.

Nije, naravno, ni neobično da zdravorazumska i iskrena košarkaška publika, koja i čini veći deo Partizanovog navijačkog korpusa, pozdravi takvu veličinu, nekoga ko nikad ništa ružno nije rekao o Partizanu, ko je čitavu svoju karijeru bio na ispravnom i zdravom košarkaškom i trenerskom putu, ko je cenio prave vrednosti ma kojoj strani one pripadale.

Čudi jedino ovakva reakcija navijača Partizana i njihove ovacije za Sašu Obradovića zbog činjenice da je istog čoveka 2017. godine ista ta publika dočekala "na nož" na utakmici Evrokupa u "Pioniru" između Partizana i Lokomotive. Tada su ga žestoko vređali, čak pogodili u glavu tvrdim predmetom.

Taj trenutak možete pogledati na ovom snimku.

Da li je sinoćni doček bio neka vrsta pokajanja navijača za taj neprijatan trenutak koji su priredili Orbardoviću pre pet godina?

Možda, ali pre će biti da su po sredi neki drugi motivi kojima su se rukovidili crno-beli navijači.

U čitavoj priči oko netrpeljivosti navijača Partizana koja je prerasla u iznenadno poštovanje prema Saši Obradoviću, ključan trenutak je Obradovićev spor sa Crvenom zvezdom i tužba kojom je opteretio bivši klub zbog neisplaćenog novca. Obradović je neprijatno iznenadio mnoge zvezdaše tužbom, malo ko je očekivao da će legenda kluba tražiti, uz dugovanja i bonuse za svojen Kup koji je ekipa uzela pod komandom njegovog naslednika Dejana Radonjića.

Zbog toga, u određenom zvezdaškim krugovima, više nije toliko omiljen.

Iskreirana je slika da je Obradović neko ko ne radi "za Zvezdinu stvar", što je i osetio od dela navijača kada je sa Monakom gostovao Zvezdi. Neprijatno po sve, tada je bio izviždan.

Video: Delije zviždale Obradoviću: Trener Monaka neprijatno dočekan u Pioniru

Obradovića je nekoliko puta u javnosti "potkačio" i prvi čovek kluba Nebojša Čović, a svaki Partizanov navijač koji drži do sebe, svakog Čovićevog oponenta vidi kao svog prijatelja, nebitno iz kog tabora stiže. Tako nekako stoje stvari ako pitate prosečnog navijača crno-belih. Time su se, očito, i rukovodili i sa Obradovićem, zaboravili su da su ga nekada vređali i gađali, pa su mu priredili doček kao iz snova.

Da li su to uradili zbog Obradovićevog sukoba sa Čovićem ili zbog toga što im gospodski maniri to nalažu, na vama je da procenite.

Košarka Evroliga Partizan Monako Foto: MN Press/Marko Metlaš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Papilon

    6. januar 2023 | 16:55

    Nismo isti, Obradovic je tuzio Zvezdu i zato je tako docekan, sa druge strane Dulo Vujosevic je tuzio Partizan ali ga zvezdasi nikad ne bi docekali aplauzom zbog toga, grobari su stari licemeri i ljubili bi i samog djavola u donji deo ledja ako bi nesto rekao protiv Zvezde.

  • FANTOM(68)

    6. januar 2023 | 17:09

    Samo da vas podsetim velike Srbende da je danas Badnji dan i da je vreme mirenja a ne večita mržnja sopstvenog stada. Mir Bože, Hristos se rodi.

  • Zvele73

    6. januar 2023 | 16:20

    Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj...Prosto.Šta drugo očekivati od navijača koji bi navijali i za 11 Hitlera ako bi igrali protiv Zvezde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA