≫ 

Zvezdin najveći evroligaški dobitak - Filip Petrušev! Srpski reprezentativac igra košarku života

Poslednje četiri utakmice srpskog reprezentativca u eliti 20, 14, 24, 25 poena

  • 5
KK Crvena Zvezda - Barselona Foto: Nikola Tomić

Povreda Hasana Martina je, izgleda, učinila svoje, jednom se smrklo, drugom je svanulo. Sasvim nenadano. Višak prostora koji se ukazao Filipu Petruševu usled poštede Amerikanca došao je kao poručen za momka u kog je bilo određene sumnje poslednjih meseci, međutim kvalitet je uvek bio tu, bilo je potrebno samo da stvari legnu na svoje mesto.

Kockice su se posložile. Filip igra košarku života!

Poslednje četiri utakmice ovog momka u najjačoj konkurenciji mnogo toga govore kakvog bisera Zvezda ima u svojim redovima.

Protiv Armanija 20 poena i 11 skokova, protiv Olimpijakosa 14 poena i 3 skoka, i onda dve partije za pamćenje, protiv Barselone 24 poena i 9 skokova, i Valensije - 25 poena i 9 skokova. 

Ali čak ni sama statistika ne pokazuje do kraja koliko Petrušev doprinosi ekipi, njegovi defanzivni kvaliteti su posebna priča, čitanje protivničkih akcija, rampe, kretnje, Amerikanci bi ga opisali kao "rim protector". Baš sve ume i može, mnogo toga postiže i donosi ekipi 22-godišnji centar pred kojim su tek najbolje godine karijere.

Jednom rečju - klasa!

- Sjajan timski nastup, morali samo da istupimo Nedović, ja, svi momci, jer nam nedostaju igrači poput Vildoze, Kampaca, Martina... Svi moraju da daju više, ali ovo je večeras bila prava timska pobeda - rekao je Petrušev posle pobede u La Fonteti u kojoj je, zajedno sa Nedovićem, dražo ključ napada crveno-belih.

Beograđani su, valja podsetiti, u Valensiji igrali bez četvroice izuzetno bitnih igrača u rotaciji, bez Vildoze, Hasana, Ivanovića i Kampaca, pa je teret najvećih obaveza pao, pored Nedovića, i na Petruešva koji je oberučke prihvatio breme odgovornosti i od starta se nametnuo kao lider tima u svakom pogledu.

Zvezda će biti još jača u narednih 17 utakmica, Evroliga je stigla na pola puta i sve dosad što su crveno-beli prikazali, obećava još mnogo toga dobrog u nastavku.

Sa senzacionalnim Vildozom Zvezda je dobila lucidnost u napadu, ali je, čini se, Petrušev doneo neočekivano osveženje, širi spektar mogućnosti na obe strane, na radost navijača i trenera Ivanovića.

- Ovo je tek kraj prvog kruga, nastavićemo da radimo i još jači dočekati drugi - zaključio je Petrušev posle utakmice u kojoj je uz svoje ima vezao indeks korisnosti 36.

(Teleraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    7. januar 2023 | 11:55

    Kampaco da se vrati pre roka, da susjedi i dalje ostanu stoka, Vildoza u svakom derbiju da ih plodi, mir Boziji, Hristos se rodi! ❤️🍻

  • Vitez Koja

    7. januar 2023 | 10:42

    Bravo dečko! Znam da će ovo da zvuči otrovano, ali uvek sam verovao u njega i znao sam da je vrhunski igrač.

  • D

    7. januar 2023 | 12:20

    Da je igrao Kampaco,Filip bi imao 40-50 poena.Neverovatan je bio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA