≫ 

Dončić gazi sve pred sobom: Lukin tripl-dabl rasterao Pelikane, Golden Stejt tone bez Karija, Lebron preživeo

Dokle mogu Maveriksi, to ćemo da vidimo u nastavku

  • 1
Luka Dončić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Dalasa slavili su u NBA noći između subote i nedelje na pogon, koga drugog do, Luke Dončića koji je sa novim tripl-dabl učinkom uspeo da odvede ekipu do pobede protiv Nju Orleans Pelikansa 127:117.

Za Luku postoji dobra i odlična noć. Ova je bila više nego odlična sa 34 poena i po 10 skokova i asistenicija.

Slovenački reprezentativac je gađao 3/6 za tri poena, 11/15 sa slobodnih bacanja i 7/17 za dva. Vredi pomenuti i jednu blokadu, ali na takvu igru kakvu gaji Dončić, videli smo i sedam izgubljenih lopti.

Njega je ispratio Kristijan Vud sa 28 poena uz šest uhvaćenih lopti, dok je na drugoj strani pokušavao da parira Jonas Valančijunas pod obručem sa 25 poena, 10 skokova i tri dodavanja, ali Pelikani bez Zajona Vilijamsona nisu ni blizu svog vrhunca.

Golden Stejt je na svom parketu pretrpeo jedan poraz koji dosta boli pošto je Orlando odneo pobedu sa 115:101.

Medžik ozbiljno ni ne planira plej-of, ako im se desi, desio se, ali je sada uspeo da skine veoma ozbiljan skalp od Voriorsa kojima Stef Kari nije mogao da pomogne.

U njegovom izostanku, pošteno se istakao Entoni Lemb sa 26 poena, osam skokova i četiri asistencije, ali je na drugoj strani imao tandem u vidu Paola Bankera sa 25 poena, pet uhvaćenih lopti i tri dodavanja, te Franca Vagnera sa 24 poena i po dva skoka i asistencije.

U jednoj veoma zanimljivoj i još više efikasnoj utakmici, Los Anđeles Lejkersi su ponovo povećali šanse da se nađu u plej-inu ove sezone pošto su na gostovanju savladali Sakremento sa 136:134.

Lebron Džejms je za 37 minuta provedenih na terenu upisao isto toliko poena uz veoma bliske brojke tripl-dablu, jer je stigao i do kote od osam skokova i sedam asistencija.

Tomas Brajant je bio prava podržka sa 29 poena i 14 uhvaćenih lopti, pa dobra partija Dearona Foksa među "kraljevima" (34 poena, dva skoka, devet asistencija) nije pomogla domaćinu da prevagne ovaj susret u svoju korist.

Od ostalih rezultata, Boston je na gostovanju bio bolji od San Antonija 121:116 i Čikago je savladao Jutu u svojoj hali sa 126:118, a program se nastavlja već od 21 čas kada u Detroit dolazi Filadelfija.

Video: Jokićev rival iskrivio obruč zakucavanjem: Brutalni Robert Vilijams

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA