Željko Obradović: "Moja je bila odluka da sklonim iz tima Zeka Ledeja"

Trener crno-belih odlučio da odmori jednog od svojih najopterećenijih igrača pred duplo kolo Evrolige

  • 6
Zek Ledej, Željko Obradović, KK Partizan Foto: MN Press

Trener Partizana Željko Obradović otkrio je na konferenciji za novinare posle pobede nad Cibonom, da je najvažnije da je uspeo da odmori neke od najopterećenijih igrača ove sezone pred duplo kolo Evrolige koje sledi naredne nedelje.

- Probali smo da igramo ozbiljno protiv ekipe koju izuzetno poštujemo, hteli smo da probamo da držimo tim svežim, da igrači koji podnose najveći teret u Evroligi igraju manje minuta, jer dolazi dupli program Evrolige, uspeli smo u tome, to je najvažnije. Hvala i svima koji su došli da nas bodre.

Obradović je potvrdio da je posebno rekao Zeku Ledeju da će za ovaj meč biti van tima jer je među najopterećenijim igračima ove sezone, a pohvalio je i Alena Smailagića za igru protiv Cibone u oba pravca.

- Jeste, odmorili smo igrače, moja je odluka bila da sklonim iz tima Zeka Ledeja, rekao sam mu pošto je među najopterećenijim igračima da ovu neće igrati. Alen je imao sjajnu utakmicu i napadački i odbrambeno, to je važno za nas, da se vraća da bude igrač kakav je bio i prošle godine.

Novinari su pitali Obradovića i kako je zadovoljan igrom Vukčevića i Trifunovića, koji imaju manju minutažu u Evroligi.

- Ovo nije prva utakmica u ABA ligi ovakva, može da se uđe i da se vidi koliku ko ima minutažu. Uglavnom igramo ovako. Sve vreme treba da koriste, kada god igraju timski, igraju dobro. Ne pričam samo o njima, već o svima. Kada krenu da iskaču iz sistema, onda ne igraju dobro. Na nama je da im na to ukazujemo i ispravljamo. Kao što sam rekao posle Monaka, kada su dobre stvari, one se ističu, kada su loše, onda se ističu loše, tako je bilo i tako će biti uvek - zaključio je Željko Obradović.

Partizanu je ovo bila osma vezana pobeda u svim takmičenjima i u dobrom raspoloženju čekaju "duplo kolo Evrolige", gde najpre gostuju Makabiju 11. janara od 20.05 u Tel Avivu, a dva dana kasnije u četvrtak 13. januara dočekuju Baskoniju u Areni.

Partizan je trenutno na 11. mestu sa skorom 8:9, što je samo pobeda manje od učinka koji trenutno imaju ekipe koje su u zoni Top 8 Evrolige.

Video: Pogledajte koš Cibone protiv Partizana sa pola terena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šurda

    8. januar 2023 | 21:45

    Nije samo to ti i troši državne pare

  • Prevara veka

    9. januar 2023 | 03:06

    Ja kao naj trener kazem Treba mi devizna rezerva Srbije da bih pobedio Zvezdu s domacim igracima,kada pobedimo ja samo tako rekao,kada izgubimo oni mene ne slusaju,Alepmijevic,Radonjic,Ivanovic,steta sto protiv Jovanovica nisam igrao

  • Wtf

    9. januar 2023 | 10:14

    Kad krene serija poraza,kako ces da pocnes da cvilis na sve oko sebe,krive Delije,kriv novinar,kriv tvoj igrac,krive meseceve mene na mesecu,da je ovaj budzet nekom nornalnom tremeru na raspolaganju gde bi mu bio kraj,jako iritantan lik,uz to ne "znam cemu sluzi a uz to i ne radi"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA