≫ 

Jokić je mašina koja se ne zaustavlja! Novi tripl-dabl uz magične asistencije, Denver razbio Lejkerse

Nije imao promašaj iz igre MVP NBA lige, a više je bio raspoložen da razigrava saigrače

  • 0

Košarkaši Denvera upisali su novu pobedu u NBA ligi, ovoga puta protiv Los Anđeles Lejkersa, protiv kojih su na svom terenu slavili sa 122:109, uz novi tripl-dabl Nikole Jokića.

Odigrao je aktuelni MVP lige još jedan neverovatan meč i nastavio seriju utakmica ove sezone u kojima je premašio dvocifren broj poena, asistencija i skokova, imao je 14 poena, 11 skokova i 16 asistencija.

Video: Kao da ima oči na leđima: Maestralna asistencija Jokića za brutalno zakucavanje

Iako na ovom meču nije forsirao u šuterskom smislu, ponovo je bio dvocifren, jer je pogodio sve što je šutnuo (5 od 5 iz igre, 1 od 1 za tri i 3 od 3 sa linije penala.

Podredio se Jokić ekipi na ovom meču i mnogo je raspoloženiji bio da razigrava saigrače. Delio je neke neverovatne asitencije u svom stilu, a Marej, Porter Džunior, Kaldvel-Poup i ostali saigrači su to obilato koristili da pune protivnički koš.

Video: Jokić je mašina koja se ne zaustavlja: Ukradena lopta, pa vrhunska asistencija preko pola terena

Imao je Denver kontrolu utakmice sve vreme, u jednom momentu je poveo u prvom poluvremenu i sa 20 razlike. Lejkersi, koji su na ovom meču bili oslabljeni neigranjem svojih najvećih zvezda, Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, uspeli su da se vrate u igru i približe u trećoj deonici, ali su Nagetsi bez većih problema iskontrolisali meč do kraja, kada je nekoliko puta bitne koševe dao i Nikola Jokić.

Kod Denvera je najefikasniji bio Džamal Marej sa 37 poena uz 7 skokova i 4 asistencije, dok se kod Lejkersa istakao Rasel Vestbruk sa 25 poena i po 7 skokova i asistencija.

Denver je posle ove pobede na deobi prvog mesta na Zapadu sa 27:13, koliko ima i Memfis. Nagetsi naredni meč igraju na svom terenu protiv Finiksa 12. januara od 04.00.

Pogledajte i sve Jokićeve bravure na ovom meču:

Video: Neverovatan koš Jokića iz mrtvog ugla, lagano kroz odbranu Bostona: Jokićev novi tripl dabl

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA