Željko Obradović pred Makabi: "Lesor i Naneli će imati motiv više"

Trener crno-belih ističe da njegov tim mora da bude fokusiran čitav meč

  • 9
Željko Obradović, KK Partizan Foto: MN Press

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je danas da "crno-bele" očekuje teško gostovanje u Tel Avivu i dodao da će za dobar rezultat protiv Makabija biti potrebna maksimalna koncentracija u meču 18. kola Evrolige.

U prvom ovosezonskom duelu dva rivala, Partizan je pred više od 19.000 navijača u "Štark areni" savladao Makabi rezultatom 96:88.

- Veoma nezgodno gostovanje ako se uzme u obzir kako Makabi igra kod kuće. Dosad su izgubili samo jednu utakmicu. Sve ono što je Makabi krasilo godinama, krasi ga i sada - igra u tranziciji, agresivna odbrana, šutevi za tri poena, skok u napadu, promene u odbrani... Sve to smo pričali i analizirali pred prvi duel sa njima, tako da velikih promena u tom smislu nema. Koncentracija mora da bude na maksimumu, ako želimo da odigramo dobru utakmicu - istakao je Obradović, prenosi zvanični sajt Partizana.

Obradovića su pitali o tome kako će se njegovi igrači prilagoditi na atmosferu u Tel Avivu.

- To je lepa atmosfera, naši igrači su navikli, ovde imaju lepu podršku, videćemo kako će sada da reaguju kada je suprotna situacija - poručio je trener crno-belih koji se nada da će Lesor i Naneli imati dobre utakmice i motiv više protiv bivšeg tima.

- Sigurno, uvek je motiv više kada igraš protiv tima gde si nekada bio, nadam se da će i Džejms i Lesor igrati dobre utakmice - dodo je Obradović

Makabi je na devetom mestu sa devet pobeda i osam poraza, dok je Partizan 11. sa skorom 8/9. "Crno-beli" u ovom meču neće moći da računaju na centra Balšu Koprivicu.

- Kao i uvek do sada, moramo da igramo snažno, koncentrisano i sprovedemo plan koji je trener pripremio. Naš prošli duel je bio pre mnogo vremena. Za nas je i jučerašnji dan bio odavno. Moramo da prilazimo obavezama utakmicu po utakmicu i da gledamo samo ispred sebe - izjavio je košarkaš Partizana Zek Ledej.

Utakmica između Makabija i Partizana biće odigrana sutra od 20.05 časova u Tel Avivu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    10. januar 2023 | 17:51

    Glodari u ovom mecu ne racunaju na centra Balsu Koprivicu !???????? Hahahahahahaha...joooj cirkuuusss veciti ...

  • Lakirana cipelica

    10. januar 2023 | 15:05

    Idemo jako, pa sta bude bude. Partizan sampion

  • Stari grobar

    10. januar 2023 | 18:25

    Imam predosecaj da ovo dobijamo, u naletu smo. Napred Partizan! Ovima sto vise na nasim crno belim vestima samo da ih pitam da li su toliko dokon I ili nemaju sta drugo da rade? Idite na svoje vesti I navijate za svoje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA