≫ 

Zvezda bila u igri, a onda se pojavio Tavares: Težak poraz crveno-belih, Kraljevići "ubrali" +20 u Pioniru

Nije imala Zvezda rešenje za igru u reketu gostiju iz Madrida

Košarka Evroliga Crvena Zvezda Real Madrid Foto: MN PRESS/Ivica Veselinov

Bila je Zvezda u igri, a onda se pojavio Valter Tavares. Neverovatni košarkaš Reala se prosto razgoropadio u poslednjih 15 minuta igre, dominirao u svakom aspektu i na kraju doneo važnu pobedu Kraljevićima na parketu dvorane „Aleksandar Nikolić“ - 59:79.

Može se reći da je ovo bila utakmica sa dosta uspona i padova u igri obe ekipe. I dok je Crvena zvezda uglavnom morala da se oslanja na Nemanju Nedovića i Filipa Petruševa, sa druge strane su bilstali Valter Tavares i Petr Korneli.

Upravo na njihovim krilima Real stekao dve dvocifrene prednosti na ovom meču. Prvu početkom drugog kvartala i drugu na početku poslednjeg u momentima kada se meč lomio.

Uglavnom su trojke bile oružje crveno-belih večeras, pa su putem njih i uz OgnjenaKuzmića koji je vešto parirao centrima Reala, igrači Zvezde uspevali da se održavaju u igri.

Najefikasniji u timu Reala bio je košarkaš iz BiH, Džanan Musa. Nekadašnji igrač Breograna ubacio je 19 poena, a u stopu ga je pratio Tavares uz dabl-dabl od 17 poena i 12 skokova. Dvocifren je bio i pomenuti Korneli sa 12 poena.

U Zvezdi, ispred ostalih su bili Nedović sa 18 poena, kao i Petrušev sa 17 poena.

Prva deonica ukazala je da će večeras biti vrlo neugodno u Pioniru, naročito u reketu. Jednostavno, Zvezda je imala problema da gradi visokog Tavaresa zajedno sa Kornelijem, a na drugoj strani osim raspoloženog Nedovića nije bilo duše koja bi sprečila da Real ode na +9.

Crna serija produžila se i u drugoj četvrtini. Otišao je Real i do maksimalnih +14, da bi se nakon toga Zvezda vratila, došla do četiri poena zaostatka na poluvremenu i nagovestila pravu zabavu.

Uspela je Zvezda da čak povede, pa da stekne i dva poseda prednosti. Ali tada se ugasila. Real je vođen Tavaresom i Kornelijem krenuo da ređa koš za košem, a posebno je bio impresivan na početku poslednje četvrtine.

Tada je uspeo da zaustavi Zvezdu punih pet i po minuta, tokom kojih crveno-beli nisu postigli poen. Za to vreme se Real odlepio na +18 i postavio konačne konture ovog meča.

STATISTIKA UTAKMICE

Crvena zvezda - Real Madrid 59:79

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd

Gledalaca: 8.500

Sudije: Olegs Latiševs (Letonija), Karmelo Paterniko (Italija), Tomaš Travicki (Poljska)

Crvena zvezda: Holand, Lazarević 2, Mitrović, Lazić, Dobrić 11, Raduljica, Ilić, Nedović 18, Marković 5, Kuzmić 6, Petrušev 17, Bentil

Real Madrid: Vilijams-Gos 9, Kozer, Abalde 2, Hanga 2, Hezonja, Rodrigez 5, Poarije 5, Korneli 12, Tavares 17, Ljulj, Jabusele 8, Musa 19

Košarka Evroliga Crvena Zvezda Real Madrid Foto: MN PRESS/Ivica Veselinov

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut (59:79) - Poeni za Lazarevića, pa i Vilijams-Gosa... Pogođeno bacanje igrača Reala. Dobrić ubacuje dvojku, a Poarije trojkom stavlja tačku.

8. minut (55:73) - Igra se sada dosta laganije. Poentira Abalde, potom i Nedović, zatim uzvraća Poarije. Nema trojke Kornelija posle izgubljene lopte Nedovića.

6. minut (53:69) - Nema trojke Kornelija. Zvezda igra vrlo sporo. Dalibor Ilić promašuje otvoren šut. Ali evo koša Dobrića iz kontre, prvi koš u ovoj deonici za crveno-bele.

4. minut (51:69) - Tavares će imati šansu za 2+1. Pogodio je i dodatni penal. Nedović gubi loptu, Korneli i to kažnjava. Sada već ogromna prednost. Kuzmić faulira Rodrigeza. Tajmaut. I posle minuta odmora - trojka Muse.

2. minut (51:61) - Ne teče prvi minut kako je zamišljen. Nema poena na obe strane, a Rodrigez ubacuje dvojku i uvećava na +8. Zatim još dva poena i tajmaut Duška Ivanovića...

Košarka Evroliga Crvena Zvezda Real Madrid Foto: MN PRESS/Ivica Veselinov

III ČETVRTINA

10. minut (51:57) - Naglo je pala Zvezda u ovim momentima. Musa postiže novu dvojku, potom nije realizovao penal, ali je posed ostao za Real i Tavares ubacuje nova dva poena. Još jedan koš Madriđana, koji su mogli da odu na poslednju pauzu i sa dvocifrenim plusom. Ali koš Dobrića za kraj treće četvrtine.

8. minut (49:51) - Petrušev dobro reaguje, krade loptu i polaže. Važan koš... Musa sa osam metara promašuje, ali je pod košem Korneli koji hvata loptu i postiže koš. Zvezda se spetljala, razgirao se Korneli koji zakucava i mora se na minut odmora koji je zatražio Duško Ivanović.

6. minut (47:47) - Trojka, Petrušev! Šta sada radi Tavares pod košem, na kraju je izborio prekršaj. Samo je jedno pogodio. Kuzmić završava zaista lepu akciju, sjajno igra protiv Tavaresa. Trojka Džanana Muse, Zvezda ne poentira, a Tavares donosi novo izjednačenje.

4. minut (42:41) - Vodi Zvezda, Petrušev! Nema koša ni za Abaldea. Dobrić ide do kraja, to su novi poeni i traži tajmaut Ćus Mateo. Real ne zna kuda sada da krene, Tavares je nagazio aut liniju. Dobrić sada nije bio precizan, ali Korneli uspeva da ubaci trojku i prekine crni niz.

2. minut (38:38) - Petrušev pogađa dvojku, potom dodaje još dva i Nedović! I nerešeno je, a Pionir grmi! Mogao je sad Nedović da donese i prednost Zvezdi, ali je promašio trojku. Faul u napadu Vilijams-Gosa.

II ČETVRTINA

10. minut (34:38) - I evo je! Trojka Filipa Petruševa, iz četvrtog pokušaja, samo je -4! Faul Lazića, loša vest je da će biti bacanja za Džanana Musu. To je kao po automatizmu za košarkaša iz BiH. Namestio se konačno i Petrušev, vezuje još jedan pogodak. Ništa od koša Jabuselea. Nema koša ni Abaldea. To je to za ovo poluvreme.

8. minut (29:36) - Ljulj je promašio za tri, ali Nedović nije! Nova trojka, 14 poena Nemanje, kakav njegov meč za sada! Tajmaut Ćusa Matea. Ukradena lopta Nedovića posle minuta odmora, ali smiruje se napad crveno-belih. Sada promašaj... No, Karmelo Paterniko svira prekršaj u napadu Tavaresu. Marković potom smanjuje na samo pet razlike, a onda pravi pametan faul. Sada kuva posle odluke Olega Latiševsa... Dosudio je faul Lazareviću u kretnji, i priznao poene Realu.

Poletelo je svašta sa tribina, sudije su prekinule meč i zatražile pauzu! Stiglo je i poslednje upozorenje navijačima da se ovo više neće tolerisati, upao je tu i sok na parket, pa su momci morali da uđu i da to temeljno osuše. Promašeno bacanje Jabuselea nakon svega.

6. minut (24:34) - Bez koša Kornelija, ali fino reaguje Ljulj na drugoj strani. I ko drugi? Nemanja Nedović, nova njegova trojka spušta nas na jednocifrenu razliku. Ali, odmah kazna, Jabusele na isti način. Ističe vreme za napad Crvene zvezde, Marković je loše šutirao, ali je potom odradio dobar posao i iznudio faul u napadu Poarijea. Kuzmič je sada "porodio" poene pod košem.

4. minut (19:31) - Ne ide nikako ništa u timu Zvezde. Koš Muse iz kontre i to pod faulom. Pre toga, tajmaut Duška Ivanovića. Pogodio je Musa i dodatno slobodno bacanje. Zato Kuzmić prekida ovu neprijatnu seriju poenima protiv bivšeg kluba. Konačno Real bez poena, ali ne uspeva Ilić da ubaci loptu u koš.

2. minut (17:28) - Na liniju penala stao je Petrušev odmah na početku deonice i pogodio je jedan od dva. Za sada ne ide Petruševu, koji promašuje i za tri u narednom napadu. Opet Petrušev promašuje zicer... Promašuje Ljulj trojku, ali Rodrigez to lako rešava i evo prve dvocifrene prednosti za Real.

I ČETVRTINA

10. minut (16:25) - Nema trojke Petruševa, na drugoj strani Lazarević čini poslednji mali faul. Vilijams-Gos poentira iz vrlo teške pozicije iz okreta. Vrlo loš šut Holanda za tri, a potom pravi i faul nad Musom za dva bacanja. Dve njegove vrlo loše odluke u nizu. Košarkaš BiH precizan. Lepa akcija za Petruševa odmah potom, i zakucavanje! Ali kakva trojka Kornelija iz ćoška... Nedović neprecizan, Musi priznati poeni zbog silazne putanje. I ovo je već ozbiljna razlika.

8. minut (14:16) - Vilijams-Gos lako prolazi do kraja, promašuje trojku sada Petrušev, ali je pod košem na skoku Musa napravio faul nad Dobrićem. Nemanja Nedović! Još jedna trojka za njega u kontinuitetu. Nema koša Reala, ima bacanja za Nedovića, pametno je iskoristio činjenicu da je Real u bonusu. Oba je pogodio.

Sada Vilijams-Gos poentira, ali je Nedović dobio udarac u lice i ostao je na parketu. Ništa nije dosuđeno, ali Duško Ivanović traži čelindž. Na kraju nema promene odluke i poeni ostaju za Real. Nedović zaustavljen od strane Tavaresa. Na drugoj strani dva promašaja Reala, pa faul Hange za bacanja Dobrića. Prvo je promašio, drugi put precizniji.

6. minut (8:12) - Tavares pokazuje svoj kvalitet i polaže loptu u koš. Loš šut Lazića za tri poena. TV tajmaut. Gubi Nedović loptu, potom polaže Musa u koš iz kontre. A onda se naljutio Nedović - trojka! Latiševs sada svira prekršaj Laziću, ljut je, mislio je da je sve čisto.

4. minut (5:8) - Pravi toranj u ekipi Reala, Volter Tavares pogađa uz faul i realizuje penal. Dobrić nije uspeo da izjednači košem za tri, i Abalde je veoma neprecizan na drugoj strani. Još jednom sam Dobrić i još jednom promašuje. Potom vrlo loš šut Luke Mitrovića, a sve se završava prekršajem Lazića.

2. minut (5:5) - Malo je reći energičan početak utakmice. Tavares donosi prednost Realu, uzvraća na drugoj strani Dobrić, ali i Jabusele postiže trojku. Ipak, i Marković dokazuje da još ima magije u rukama, pa i sam postiže pogodak sa distance.

Košarka Evroliga Crvena Zvezda Real Madrid Foto: MN PRESS/Ivica Veselinov

STARTNE POSTAVE

Crvena zvezda: Mitrović, Lazić, Dobrić, Marković, Petrušev

Real Madrid: Vilijams-Gos, Kozer, Abalde, Tavares, Jabusele

KOMENTAR PRE MEČA

Bili smo svedoci nekoliko sezona unazad kako je klub sa Malog Kalemegdana umeo da skine krunu "Kralju" u Beogradu. Uglavnom su te utakmice bile izuzetno tesne, a ništa drugačije se ne očekuje ni večeras.

Košarkaši Crvene zvezde u meč ulaze posle pobede za vikend na gostovanju MZT-u u Skopju u ABA ligi, gde je dominirao Fakundo Kampaco. Zbog dobro poznate odluke Evrolige, njega nećemo gledati ni na večerašnjem meču u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Pored toga, pod upitnikom su i Nikola Ivanović i Luka Vildoza, pa će teret ponovo pasti na Nemanju Nedovića i Filipa Petruševa, koji su u Valensiji opravdali očekivanja Duška Ivanovića, a drugi je bio MVP kola.

Meč će suditi Olegs Latiševs iz Letonije, zajedno sa Karmelom Paternikom iz Italije i Tomašom Travickim iz Poljske.

Video: Pogledajte kako je Kampaco prokomentarisao duel između Zvezde i Reala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kale

    10. januar 2023 | 20:20

    Nijedan posten srbin ne navija za laznog prvaka..cista udbaska prevara sa narodnim parama..zato i jesste ovoliko negativnih komentara..

  • Radonja

    10. januar 2023 | 21:10

    Punjena zvezda!😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • IDEA Zagreb

    10. januar 2023 | 21:11

    Opet su naši crveno bijeli dečki izgubil 😋

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA