≫ 

PAO puca po šavovima: Šesti uzastopni poraz Radonjića, presudio mu Gudurić trojkom za produžetak!

Neverovatno da Atinjani nisu uspeli da reše meč u svoju korist

  • 8
Dejan Radonjić Foto: MN Press

Košarkaši Panatinaikosa šokantno su poraženi od Fenerbahčea u 18. kolu Evorlige u svojoj "OAKA Areni", rezultatom 94:88 posle produžetka koji je režirao Marko Gudurić krađum lopte i trojkom na 24 sekunde pre kraja regularnog dela. Srpski reprezentatiavc je doneo egal u toj situaciji, PAO je imao poslednji napad, za pobedu, međutim dvojica najboljih igrača "Zelenih" Bejkon i Ponitka, jedan za drugim, ispromašivali su se u poslednjim sekundama, pa je meč ušao u dodatnih pet minuta.

U dodatnom vremenu, donekle i očekivano, Fenerbahče je iskoristio momentum i dotukao gogiranog rivala koji je, treba to podvući, vodio gotovo čitavu utakmicu. Pet poena razlike imali su Atinjani na tridesetak sekundi pre kraja, delovalo je da im pobeda ne može izmaći iz ruku, ali su Edvars, za njim i Gudurić kreirali seriju 5:0 i potpuno šokirali rivala.

Pogledajte kako je bivši igrač Zvezde šokiroa svog nekadašnjeg trenera.

Bio je ovo ujedno i duel dva tima sa najdužim nizom poraza u poslednjih nekoliko utakmica, pet su vezali i jedni i drugi, i jasno je koliko je ovo bio bitan meč za Radonjića i njegovog kolegu Itudisa.

Panatinaikos ostaje pri dnu tabele sa grupom timova koji imaju skor 6-12, dok je Fener, koji je inače sjajno krenuo ove sezone, konačno prekinuo crni niz i zadrćao se u gornjoj polovini tabele sa učinkom 11-7.

Najefikasniji kod gostiju iz Istanbula bio je Najdžel Hejs-Dejvis sa 24 poena, Gudurić, Edvards i Motli doneli su po 14 poena za Itudisov tim, a Kalates je svom nekadašnjem timu ubacio 12 poena i dodao na to još 5 asistencija.

Daleko najbolji kod Atinjana bio je Dvejn Bejkon sa 27 poena, uz njega heroj Poljske sa Eurobasketa Ponitka, koji je uz 14 poena imao i 12 skokova. Bivši plejmejekr Zvezde Nejt Volters meč je završio sa 11 poena.

Evroliga, 18. kolo

Crvena zvezda - Real Madrid 59:79

Monako - Olimpijakos 64:60

Alba - Armani 83:63

Bajern - Baskonija 92:79

Panatinaikos - Fenerbahče 88:94, posle produžetka

Virtus - Žalgiris 77:87

Sreda

Asvel - Barselona 20

Makabi - Partizan 20:05

Valensija - Anadolu Efes 20:30

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    10. januar 2023 | 23:10

    A iznad njega na krovu arene visi slika nasmejanog Žoca...

  • SaNDzAK AiRLiNES

    10. januar 2023 | 23:12

    Aj ti Marinko natrag ...

  • Alexa

    11. januar 2023 | 03:38

    Sudije im uzele pobedu, na 5 sek do kraja ne sviraju cist faul za Pao! Sudije katastrofa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA