Majk Džejms "bocnuo" Zvezdu pred dolazak u Pionir: "Volim Fakua, ali ako njegov klub ne plaća igrače..."

Pitanje je kakav će doček igrač dobiti zbog ovakve izjave

  • 40
Majk Džejms Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde iza sebe imaju poraz od u meču 19. kola Evrolige od Reala iz Madride (79:59), dok ih novi duel očekuje već u četvrtak, 12. januara, protiv Monaka takođe u Pioniru, gde će ugostiti i svog bivšeg trenera Sašu Obradovića.

Izuzev Saše Obradovića, tu su i još neka "stara lica", poput Džordana Lojda koji je igrao za Crvenu zvezdu, ali koji neće igrati protiv ove ekipe zbog povrede. Naravno, najveća zvezda Monaka jeste i Majk Džejms, koji je u izjavi pred meč imao zanimljivo "bockanje" na račun kluba, odnosno kazne od Evrolige.

- Prvi želim da on igra, ali ako oni ne plaćaju ljude – čak iako je on kažnjen, u njihovom je timu. Mogao je to da bude bilo ko, bilo ko da je potpisao za taj klub imao bi isti problem. Nije to samo protiv Fakua, ja volim Fakua. Ako ne plaćaju igrače, neka pravila moraju da se poštuju, da postoji neka kazna ako ne plaćaju igrače - istakao je Džejms.

Pored Džejmsa, isto je uradio i Donatas Motijunas, koji je takođe stao u odbranu svakog igrača koji pati od neplaćenih obaveza.

- To je bio problem godinama, ali sada imamo uniju – svako od nas daje novac kako bi naša prava bila zaštićena. Ako govorimo o ovoj situaciji, imam jasan odgovor. Ako ne plaćaš igrače, to je situacija koju dobijaš. Čak i ako je Kampaco žrtva, bilo koji drugi igrač bio bi u toj situaciji. Ipak, govorimo o svim drugim igračima u poređenju s jednim momkom. Moramo da budemo zaštićeni kako se takve situacije ne bi ponavljale - istakao je Litvanac.

U 19. kolu Evrolige, sastaće se Zvezda i Monak, u četvrtak od 19 sati, uz direktni prenos na Sport klubu 1.

Video: Pogledajte kako je Kampaco prokomentarisao duel između Zvezde i Reala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter88

    11. januar 2023 | 16:30

    Ovaj pojma nema oko cega je Zvezda kaznjena a lupeta gluposti...

  • Protiv

    11. januar 2023 | 15:56

    groblja si bio najgori,uništio svoju ekipu.

  • BOBA

    11. januar 2023 | 16:08

    Totalno neinformisan ili glup,sa 30.12.2022. Zvezda je isplatila sva dugovanja i plus kazna od 25 hiljada evra i ovo sa Kađpacom je urađeno da se oslabi Zvezda i ne uđe u top 8, providno,da li bi tako kaznili povlašćene timove,kadija te tuži,kadija ti sudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA