≫ 

Partizan 40 minuta gubio i izgubio u Tel-Avivu: Kobna serija 12:0, Panter nerezonski ubio poslednju nadu

Obradovićev sastav od starta bio u zaostatku koji nije mogao da anulira, američki šuter na minut i po promašio trojku iz velike daljine za prilazak na samo tri poena

lorenco braun Foto: MN Press

Košarkaši Partizana poraženi su od Makabija rezultatom 90:81 (24:13, 22:26, 18:14, 26:28) u Tel-Avivu u okviru 18. kola Evrolige u meču u kojem su gubili sve vreme. Koban po goste, ispostavilo se i ključni period meča, bio je sam početak kada je Makabi serijom 12:0 preuzeo konce igre i kontrolu rezultata, odbio svaki nalet Beograđana koji su danas napravili previše grešaka za nešto više od ovakvog neuspeha. Uz to, na prste jedne ruke mogu se nabrojati igrači koji su bili raspoloženi da pariraju domaćinu.

Obradovićev tim večeras je imao koristi samo od četvorice, samo su Egzum, Panter, Avramović i Ledej napadali i poentirali, grabili, dok učinak ostatka ekipe gotovo da nije vredan pomena.

Panter je bio najefikasniji sa 22 poena, ipak Amerikancu će se opet prebaciti nerezonsko činjenje onda kada je trebalo pronaći drugo rešenje. Panter je trojkom doneo Partizanu prilazak na šest poena, a onda i odneo poslednju nadu za preokret, na minut i po pre kraja, kada je, bez mnogo razmišljanja i rezona, "opalio" dalekometnu trojku u osmoj sekundi napada i promašio...

kevin panter Foto: MN Press

Odmah u narednoj akciji, Dibartolomeo je uradio ono što Panter nije, izborio se za otvoren šut i pogodio za tri iz ćoška, za beg na devet razlike, kada je definitivno bilo jasno da će Beograđani pretrpeti deseti evroligaški neuspeh.

Makabiju je ovo bila deseta pobeda.

Najsvetlija tačka Partizana večeras bio je Avramović, sa 15 poena za samo 13 minuta doneo je mnogo crno-belima, u poslednjoj deonici posebno, kada su gosti zapretili prilaskom na šest razlike. Ledej i Egzum su do tada diktirali napadački ritam, uz, rekosmo, Pantera, koji će se, kada se podvuče crta, više pamtiti po promašenom šutu za prilazak na minus tri nego po po svemu dotad dobrom što je napavio.

Nije jasno zbog čega, ali Obradović u Tel-Avivu gotvo da nije računao na Smailagića (igrao u prvih nekoliko minuta), Nanelija, koji je za pet minuta ubacio dva poena, potom Madara (igrao tri minuta), a posebna priča je Anđušić koji je odigrao za zaborav. Šuter crno-belih je za jedva 10 minuta bio bez poena, uz šut iz igre 0/5. Trifunović je ubacio jednu trojku, Papapetru je doprineo sa samo dva poena, Vukčević nije ni ulazio u igru.

Utakmica se, od pomenute serije Makabija 12:0, odvijala po gotovo ustaljenom obrascu u kojem je izraelski tim konstantno održavao šest do deset razlike, pa tajm-autom prekidao svaki iole opasan nalet gostiju, i potom nameštao akcije za novi rezultatski beg. Po tom receptu, bez previše trzavica, Katašev tim je održao Partizan na distanci i ono što je jako važno za "Ponos Izraela", porazio je crno-bele ubedljivije od razlike sa kojom je izgubio u "Areni". Za poen! Tako da će, u eventualnom krugu za Top 8, biti u prednosti.

Kod pobednika, Bonzi Kolson je najjače povukao od starta, na kraju je došao do 19 poena, ali je sve konce igre Makabija sve vreme držao eks plejmejker Zvezde Lorenco Braun, koji je meč završio sa 21 poenom i 5 asistencija. Džerel Martin je doneo neke jako važne poene, ukupno 13 za njega, dok je Džoš Nibo svojim gabaritima pokupio mnogo važnih lopti u reketu i sa 10 poena takođe dosta doprineo da se održi razlika u korist domaćin.

Naredni meč i jedni i drugi igraju za dva dana, Partizan čeka Baskoniju, dok Makabi gostuje Panatinaikosu.

TOK MEČA

4/4

40. minut - Prelomni momenti meča: Panter se digao na daleku trojku, promašio je, a Dibartolomeo je uspeo da pogodi za tri na minut pre kraja. Makabi pred pobedom, devet razlike za domaće.

38. minut - Partizan se taman primakne, usledi trojka, kao po poravilu, po obrascu, i tako čitav meč. Lorenco je pogodio za tri. Ali Panter vraća, donosi 2+1 američki šuter. Crno-beli u samom finišu imaju solidnu poziciju, gube 80:74. Ide trojka Martina, potpuno samog su ga ostavili igrači Partizana i usledila je kazna. Vraća Panter istom merom - ima nade za crno-bele!

37. minut - Nibo je iskoristio silu mišića i dobro postavljanje, prikucao je posle promašaja Brauna, Makabi ponovo na deset razlike, 77:67. Kolson je promašio trojku, Egzum je pokupio loptu... Ledej je nekako ubacio ovu loptu, Partizan opet na šet poena zaostatka.

36. minut - Ekspresan udar Partizana za novu brigu Izraelaca. Serija crno-belih 4:0 u režiji Papapetrua i poletnog Avramovića. Kataš zove tajm-aut, želi da prekine nalet Beograđana koji su sada na zaostatku od samo šest poena (73:67).

34. minut - Nastavlja Avramović da briljira, novi poeni za njega, i nova dodatna bacanja. Ukupno 11 poena za Aleksu za samo 8 minuta u igri. Partizan uspeva da održi jednocifrenu prednost, ali ne i da odbrani svoj koš posle toga. U tom ritmu se igra gotovo konstantno.

32. minut - Avramović je u prvoj akciji doneo Partizanu 2+1, uzvratio je sorkin upravo preko Avramovića u mismeču ispod koša. Sjajna rola Avramovića, probio je do svojih novih poena, ali neumoljiv je i Adams - njegova trojka. Makabi vodi 69:58.

matijas lesor Foto: MN Press

3/4 - 64:53

30. minut - Boldvin je bio precizan sa penala, ali ne i u šutu za tri. Promašio je dve vezane otvorene trojke Boldvin, na sreću Partizana. Ne pogađa ni Egzum sa iste pozicije, ni Trifunović u kontri. Efektno ga je blokirao Sorkin. Serija grešaka na obe strane. Makabi vodi 62:53. Lorenco Braun poenima u poslednjoj sekundi deonice stavlja tačku na ovaj perido meča.

28. minut - Dva vezana kiksa Anđušića, najpre promašena trojka, potom loš pas ka Lesoru posle kojeg je usledila kazna u kontri preko koslona. Partizan u ovom trenucima isključivo sa linije penala dolazi do poena. Boldvin donosi Makabiju novih +10 na utakmici. Trojka Egzuma, ključnog aduta Partizana večeras. U narednoj akciji Australijanac se zaneo, napravio grešku u koracima. Šteta, još jedna prilika da se Partizan primakkne je propala.

26. minut - Martin je sada ključni čovek Makabija, tešku trojku je pogodio, preko Ledeja, za vođstvo domaćih 56:45. Na drugoj strani Ledej donosi nove poene Partizanu sa penala, bio je polovično precizan.

25. minut - Prazni minuti na obe strane, promašuju iz napada u napad i jedni i drugi, rezultat 50:43 dugo na snazi. Trifunović je promašio za tri, pre toga Braun nije pogodio "dugu dvojku". dolazi Makabi do 2+1 situacije, i do nove dvocifrene prednosti, poentirao je Džerel Martin.

22. minut - Sjajan start Partizana, trojku je pogodio Avramović, a uzvratio Braun. Makabi vodi 48:42, čarke Boldvina i Lesora. Panter je promašio dalekometnu trojku, što ekspresno kažnjavaju domaći iz kontre preko Koena.

2/4 - 46:39

20. minut - Sjajan potez Ledeja, koji pogađa iz teške pozicije, samo sedam razlike za Makabi, 46:39. To je i konačan rezultat prvog poluvremena u kojem je Kolson dominirao sa 15 poena, uz najbolju podršku Brauna i Niba koji su ubacili po 8 poena. Kod Partizana, Panter napadački prednjači sa 12 poena, Ledej ga prati sa 10.

19. minut - Malo poena sa obe strane, napadačka kriza Partizana, ali prekida post Ledej - 44:35. Prethodno je Kolson promašio za tri, prvi put na utakmici. Siguran je, ipak, sa penala, za novu dvocifrenu prednost domaćih (45:35). Lesor uzvraća. Tajm-aut zove Kataša na 65 sekudni pre kraja prvog poluvremena.

17. minut - Neuhvatljiv je Kolson za Beograđane, 14 njegovih poena, svuda ga ima, ali uzvraća Partizan na svaki poen rivala. Koen je doneo Makabiju 41:31, kasnio je Ledej da pokrije svog igrača.

15. minut - Trojka Trifunovića! Digao se momentalno po prijemu lopte Trifunović u kontri crno-belih, pogodio dno mrežice, za prilazak gostiju na osam poena. Kataš zove tajm-aut.

14. minut - Lorenco Braun je u karakterističnom naletu, nezadrživ je na startu druge deonice, lako je ponovo probio odbranu Partizana - za osmi poen. Makabi sigurno čuva i uvećava razliku, sada je 30:19. Ide "bomba" Pantera, pogodio je dalekometni hitac šuter Partizana. Ali Braun je nazadrživ... Ni Lesor, ni Egzum ga nisu mogli zaustaviti u prodoru, poene je potvrdio Di Bartolomeo.

12. minut - Džejlen Adams je nastavio seriju Makabija, dvojka je to bila, a Panter na drugoj strani pogađa za tri. Partizan, čini se, polako hvata ritam.

1/4 - 24:13

10. minut - Braun je u elementu, vrlo motivisan je nekadašnji plej Zvezde večeras. Poentirao je uz zadršku. Kolson sa 10 poena najefikasniji u oba tima. Martin je doneo Makabiju 24:13.

9. minut - Partizan je uspostavio dobar napadački ritam, Lesor je poentirao, za njim i Panter, ali Makabi i dalje ima solidnu zalihu stečenu na samom startu - 20:9.

lorenco braun Foto: MN Press

7. minut - Simultanka Kolsona, dve trojke Amerikanca sa iste pozicije u roku od samo minut, obe su stigle iz samog ćoška. Makabi ima velikih 18:4!

5. minut - Loša partija partizana, prednost Makabija je išla i do 12:0! Konačno, prve poene za goste pogodio je Zek Ledej, sa poludistance, posle promašaja Smailagića za tri poena.

2. minut - Bolje otvaranje utakmice domaćih, koji vode 4:0 posle poena iz reketa Kolsona i Lorenca Brauna. Sjajan je nekadašnji plej Zvezde, podelio je maestralnu asistenciju za lake poene Džoša Niba. Partizan u startu bez ikakve ideje, ali i koša! Nibo to ponovo kažnjava, vodi Makabi 8:0.

Utorak

Crvena zvezda - Real Madrid 59:79

Monako - Olimpijakos 64:60

Alba - Armani 83:63

Bajern - Baskonija 92:79

Panatinaikos - Fenerbahče 88:94, posle produžetka

Virtus - Žalgiris 77:87

Sreda

Asvel - Barselona 20.00

Makabi - Partizan 20.05

Valensija - Anadolu Efes 20.30

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter88

    11. januar 2023 | 22:37

    Navikao brat Lorenco gde god ih sretne da ih unakazi 😄

  • Vratiće se rode

    11. januar 2023 | 22:39

    A koliko sinoć ste se sladili… nije lepo

  • Dno

    11. januar 2023 | 22:02

    Jedan mali maleni Igokea klubcic Sa jako smesnim najvijacima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA