≫ 

Jokić nastavio dominaciju, uništio Finiks za tri četvrtine, čak je jednom i zakucao!

Trener Denvera je odlučio da ga odmori u poslednjoj četvrtini

  • 2
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Nikola Jokić nastavlja svoju dominaciju u NBA ligi. Ovoga puta je to na svojoj koži osetio Finiks, kojeg je Denver pobedio na svom terenu sa ubedljivih 126:97.

Jokić je na terenu proveo 28 minuta i zabeležio je 21 poen, 18 skokova i 9 asistencija. Delovalo je da sigurno ide ka još jednom tripl-dablu, koji bi sigurno i ostvario, ali je trener Majkl Meloun odlučio da ga odmori u četvrtoj četvrtini, jer je meč već bio rešen, pošto je Denver do tog momenta imao prednost od 30 poena.

Ostaje žal zbog te jedne asistencije u statističkom smislu, ali Meloun je svestan da mu je dragocen svaki minut odmora za Jokića, jer Denver ove sezone deluje kao jedan od glavnih kandidata za titulu i trenutno su na deobi prvog mesta na zapadu sa Memfisom, pošto obe ekipe imaju skor od 27 pobeda i 13 poraza.

Denveru je ovo bio 12 uzastopni trijumf na domaćem terenu. Za ovaj meč im je situacija bila olakšana, jer je Finiks bio bez svojih glavnih zvezda, Devina Bukera, Krisa Pola i Deandrea Ejtona.

Jokić je iz igre šutirao 10 od 15, a zanimljivo je da je imao i jedno zakucavanje, zbog kojeg se i Denver našalio na Tviteru uz komentar da bi bilo zanimljivo videti ga na Ol staru u takmičenju u zakucavanjima.

Video: Kao da ima oči na leđima: Maestralna asistencija Jokića za brutalno zakucavanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    12. januar 2023 | 08:37

    Denver komentatori su na ovu njegovu statistiku vec dali ime, Sombor dabl kada mu fali jedan skok/asistencija za tripl dabl

  • Brk

    12. januar 2023 | 08:43

    Ne da mu nezahvalni trener da postane rekorder jer mu je takva direktiva iz vrha franšize,mora biti Amerikanac prvi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA