≫ 

Vildoza je opet tu, Petrušev priredio novu magiju: Neslavan povratak Obradovića, Zvezda razbila Monako u EL

Kakva partija crveno-belih na svim poljima

Luka Vldoza

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su jednu od najboljih utakmica ove sezone na parketu dvorane “Aleksandar Nikolić“ koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta. Bez ikakve šanse bio je Monako protiv Duškove čete, koja nastavlja prodor ka Top 8 - 92:68.

Procenti iz reketa, trojke, ukradene lopte, energija... Sve je bilo u paketu, naročito tokom prvog poluvremena kada je Zvezda stekla kapitalnih +18, što je bila razlika koja nije smela da se ispusti u nastavku.

Bio je to povratak Saše Obradovića pred Delije, koje su ga dočekale aplauzima, a koji je potom kleknuo na parket i poljubio grb Crvene zvezde. Međutim, nije mogao sa osmehom da napusti parket, pošto je njegov trenutni klub doživeo težak poraz.

A i Luka Vildoza je ponovo na parketu, i mogli su da uživaju svi u njegovoj magiji. Jeste završio kao jednocifren sa devet poena, ali je imao nemerljiv uticaj na igru. Uz njega je blistao i Petrušev sa čak 21 poenom, ali i Mitrović sa 15.

Samo je Majk Džejms “funkcionisao“ u mašineriji Monaka. Moćni Amerikanac je pogađao sve što mu je dolazilo u ruke, ali kao što smo pomenuli, jednostavno nije imao podršku svojih saigrača. Završio je sa 26 poena.

Prva četvrtina je nakon tesnog starta u potpunosti pripala Zvezdi. Dominirao je Nedović sa svojim trojkama, a onda je zaplesao i Luka Vildoza, pa je na trenutke viđena i dvocifrena dominacija.

U nastavku poluvremena koš po koš sa distance, doneo je Zvezdi i velikih +18. Pogađao je čak i kapiten Branko Lazić sa distance u dva navrata, sve je išlo u pravom smeru i Duško Ivanović je imao širok osmeh na licu pred odlazak u svlačionicu.

Očekivano je Monako krenuo jako u drugo poluvreme, smanjio i na 11 poena zaostatka, sve da bi nakon toga ponovo zaplesao Luka Vildoza koji je svojom trojkom začinio seriju za u tom momentu maksimalnih +19. Uz trojku Lazarevića, ta prednost je narasla na nestvarna 22 poena pred završnih 10 minuta.

Košarka Evroliga Crvena Zvezda Monako

Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Logično i posledično, poslednjih 10 minuta bilo je puko odrađivanje posla. Nije bilo realno da Zvezda ispusti ogromnu razliku stečenu prethodno odličnom igrom.

Bila je to deseta pobeda u sezoni uz devet poraza, čime se Zvezda dodatno približila mestu koje vodi u plej-of. Monaku je ovo bio sedmi neuspeh uz 12 trijumfa. U narednom kolu će Duškov tim zaigrati protiv Žalgirisa u Kaunasu u možda i jednom od presudnih mečeva u nastojanju da završe među najboljih osam.

STATISTIKA UTAKMICE

Crvena zvezda - Monako 92:68 (23:15, 31:21, 18:14, 20:18)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd

Gledalaca: 8.500

Sudije: Huan Karlos Garsija (Španija), Serđo Silva (Portugal), Sefi Šemeš (Izrael)

Crvena zvezda: Holand, Vildoza 9, Lazarević 4, Mitrović 15, Lazić 9, Dobrić 10, Raduljica, Ilić, Nedović 11, Marković 9, Kuzmić 4, Petrušev 21

Monako: Braun 7, Okobo 6, Blosomgejm 6, Makundu 4, Kutur, Dijalo 6, Motiejunas 4, Outara 3, Strazel 1, Hol 5, Džejms 26

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut (92:68) - Uveo je Duško Ivanović i ostale snage sada. Braun je pogodio dva bacanja, Marković još jednu trojku. Svi su sa osmehom. Po izgubljena lopta, pa onda faul Holanda nad Braunom. Jedno pogođeno bacanje. Nema koša Lazića. I kraj.

8. minut (89:65) - Džejms je ubacio trojku, ali Petrušev mu ne da osmeh na lice. Dvojka uz faul i dodatno bacanje je uspeo da realizuje. Dva poena moćnog Džejmsa sa 26 poena, ali ne vredi kada niko drugi i ne igra u njegovoj ekipi. Trojka Stefana Markovića! I Kuzmić se upisuje.

6. minut (81:60) - Dva poena Alfe Dijaloa, potom prekršaj Lazića nad Džejmsom. Nerealan broj ofanzivnih skokova sada u timu Monaka, a na kraju Petrušev krade loptu iz blokade. Dobrić neprecizan sa distance. Makundu je lako došao do dvojke. Trojka Branka Lazića, kakva njegova partija večeras, već devet poena. Njemu je danas 34. rođendan.

4. minut (78:56) - Trojka Blosomgejma, odmah tajmaut Ivanovića. Bori se Petrušev za napad Zvezde posle promašaja Luke i koš posle dobre asistencije. Faul u napadu Okoboa. Sa osmehom na licu novi koš Petruševa u kontinuitetu.

2. minut (74:53) - Nije sve mnogo potrajalo, srećom. Koš sada od Petruševa, a onda je uzvratio Alfa Dijalo. Na liniji penala je i Blosomgejm, koji je realizovao jedan od dva penala.

- Kasniće poslednja deonica. Problemi sa semaforom u Pioniru...

III ČETVRTINA

10. minut (72:50) - Luka Vildoza! Za tri poena! Nova maksimalna prednost, nove muke Saše Obradovića, tajmaut. A onda i sjajni momak iz Batajnice, Stefan Lazarević, trojka i od njega! I +22!

8. minut (66:50) - Majk Džejms sa trojkom. Lazarevićev pametan faul nad Motiejunasom. Nema straha da će ova razlika da se istopi. Petrušev prekida seriju, a onda trojka Dobrića!

6. minut (61:47) - Minut bez poena sada, na kraju koš Džona Brauna. Faul nad Lazarevićem. Pre svega TV tajmaut. Ne primećuju to sudije isprva po običaju, ali reaguju zapisničari. Jedno pogođeno bacanje Lazarevića. Potom serija Monaka, Makundu je otvara.

4. minut (60:43) - Lazić promašuje za tri, a Outara je precizan. I eto nas odmah na samo 13 razlike... Petrušev srećom odmah ide da šutira penale posle dobre tranzicije. Jedno od dva je ubacio, a Džejms nas dovodi na 12 razlike. Mitrović! Koš uz faul. I pogodak. Nema trojke Dijaloa. Ima dvojke Mitrovića i ponovo je sve mnogo lakše.

2. minut (54:38) - Nema koša za Monako na startu, ali Dobrićev loš šut sa deset metara. Faul Alfe Dijaloa, stigao ga je Lazić. Nije pogodio ni Mitrović preko Motiejunasa. Faul Markovića nad Džejmsom. A Donatas postiže prve poene u ovom poluvremenu.

II ČETVRTINA

10. minut (54:38) - Rampa Motiejunasa, Dijalo je promašio trojku, a onda faul nad Džejmsom i to na šutu za tri. Pogodio je dva od tri sjajni Amerikanac. Faul Okoba nad Nedovićem. Nema koša Petruševa, posle toga faul Brauna. Laka dvojka za Mitrovića, krsti se Obradović kod klupe. Majk Džejms uz koš u svom stilu. Ali i Luka Vildoza u svom stilu uz - faul! I dodatni penal! Na drugoj strani poentira Monako, a Duško Ivanović traži tajmaut. Bacanja za Dobrića. Oba je dao. Ništa od trojke Džejmsa.

8. minut (47:30) - Zvezda u elementu, Filip Petrušev zakucava! Ali Braun prekida ovu užasnu seriju Monaka. I odmah potom trojka Petruševa! Čak +15, I Lazić pogađa! Kakav raspad Monaka. Samo poen Brauna sa linije penala, ali Nedović je izblokiran.

6. minut (39:27) - Majk Džejms odgovara trojkom. I eto tajmauta odmah, Duško Ivanović ga traži. Nema trojke Lazića iz njegove pozicije sa 45 stepeni. Hol pravi prekršaj potom posle koša Okoboa. Opet ništa od Branka Lazića sa distance. Petrušev promašuje iz skoka, ali tu je Mitrović koji večeras pleše po terenu.

4. minut (37:22) - Dijalo ponovo na pravom mestu za dvojku. Ali šta radi Nemanja Nedović?! Trojka jedna, pa druga, njegova treća ukupno večeras... Između je samo Hol ubacio bacanja. Na kraju faul Blosomgejma. I Kuzmić dodaje dva poena.

2. minut (29:17) - Odlično igraju Zvezdini igrači. Dobrić postiže trojku, Blosomgejm je ubacio dvojku odmah potom. Ali rafaljna paljba se nastavlja preko Markovića.

Košarka Evroliga Crvena Zvezda Monako

Foto: MN Press/Ivica Veselinov~

I ČETVRTINA

10. minut (23:15) - I eto ga! Luka Vildoza! Trojka, kakav način da se vrati na parket. Krade loptu Zvezda, kontra, Dobrić! Svi skaču u hali trenutno. Faul Vildoze, eto bacanja za Monako. Okobo precizan oba puta. Sada Nedović bespotrebno gubi loptu. Donta Hol kažnjava to zakucavanjem. Do kraja nema promene rezultata, pošto je Blosomgejm promašio oba penala.

8. minut (18:11) - Nedović ponovo precizan sada za dva, Monako ne koristi svoj napad, a Mitrović je solidno raspoložen i dodaje još dva poena. Luka Mitrović! Dvojka, tajmaut Obradovića! Mokumbu pravi grešku u koracima. Ali nema trojke Nedovića... Pa ni Okoba.

6. minut (1211) - Majk Džejms dovodi trojkom Monako u novu prednost. Potom Sefi Šemeš ponovo pravi probleme svojim sudijskim odlukama, zbog čega Duško Ivanović traži čelindž. Bura u Pioniru i od strane navijača. Naravno, greška izraelskog arbitra, a potom i trojka Lazića. Sada i tehnička Petruševu. Pogađa penal Džejms. Idemo odmah na TV tajmaut. Trojka! Nedović! Ali odmah uzvraća Motiejunas...

4. minut (6:5) - Majk Džejms postiže prvu trojku večeras. Potom je imao i bacanja, koja je pogodio, a Petrušev je vratio Crvenu zvezdu u prednost.

2. minut (4:0) - Dobar početak Crvene zvezde. U uvodna dva minuta Monako ne postiže poene, dok Petrušev i Mitrović prave mini-seriju.

- Kakve emocije! Saša Obradović je na izlasku na parket zaplakao, kleknuo nasred dvorane i poljubio grb Crvene zvezde, pogledajte to u galeriji:

- Ponovo igrači Crvene zvezde na zagrevanju nose majice sa natpisom #FreeFacu ("Oslobodite Fakunda Kampaca"), a zbog odluke Evrolige da mu ne da da nastupi u eliti do 1. marta.

- Poslednje vesti od našeg reportera sa lica mesta ukazuju na to da će Luka Vildoza igrati večeras i nalazi se u protokolu.

KOMENTAR PRE UTAKMICE

Naravno, reč je o nekadašnjem treneru crveno-belih, Saši Obradoviću, za kojeg treba videti kako će biti dočekan od strane domaćih navijača. Njemu će ovo biti druga poseta Beogradu u samo desetak dana, pošto je prethodno Monako u Areni poražen od Partizana.

Ono što može da raduje navijače Crvene zvezde jeste činjenica da je Luka Vildoza izašao na teren u opremi, tako da bi potencijalno mogao da nastupi na večerašnjem meču protiv Kneževa.

I dalje su crveno-beli više nego konkurentni kada je u pitanju plasman u plej-of fazu. Trijumf nad Monakom samo bi ih dodatno približio ostvarenju cilja.

Nakon male "pauze" od španskih sudija, Zvezda je ponovo dobila arbitre iz ove zemlje, pa je tako glavno lice večeras Huan Karlos Garsija, kojem će pomagati Serđo Silva iz Portugala zajedno sa Sefijem Šemešom iz Izraela.

Video: Mitrović: Ceo tim čeka jedan veliki izazov

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naj

    12. januar 2023 | 21:08

    Neka je nama živ i zdrav doktor profesor Nebojša Čović!!! I neka pise 1000 saopštenja. Samo sto vise i jace da nervira glodare!!!

  • Bratija

    12. januar 2023 | 20:59

    Partizan kad pobedi protivnik nikad jaci,kad izgubi sudije,kad Zvezda pobedi sudije ili sklanjalica,kad izgubi au od koga gube ili restartovanje pa dal ste vise realni,cast izuzecima

  • Obilic

    12. januar 2023 | 20:45

    A na groblju muk😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA