Junak Trifa posle Baskonije: "Kad god igram, pokušavam da pomognem... Ne treba da stanemo, možemo još!"

Sjajni, mladi Uroš odigrao je jednu od partija karijere u petak u Areni

  • 3
Uroš Trifunović Foto: MN Press

Fantastičnu utakmicu odigrao je mladi Uroš Trifunović protiv Baskonije, možda i jednu od najboljih u svojoj karijeri u Partizanu u pobedi svog tima - 83:65.

Ubacio je 15 poena, od čega nekoliko ključnih za stvaranje kapitalne razlike crno-belih tokom prve četvrtine. Po završetku utakmice je pred novinarima istakao da je ekipu posebno pogodilo to što je izgubila od Makabija.

- Mislim da nas je pogodilo što smo izgubili od Makabija. Nismo bili dovoljno agresivni na toj utakmici, iako smo imali jedan trening, uspeli smo da se dogovorimo oko svega, danas smo bili agresivni, drugačije smo čuvali igrače sa spoljnih pozicija i pogodili neke šuteve.

A za svoju partiju kaže da mu je vrlo drago što je ispalo tako i da se uvek trudi da doprinese.

- Uvek kažem, drago mi je. Ja kad god igram, pokušavam da pomognem na bilo koji način. Trudio sam se u odbrani, to je prvenstveno bitno, otvorili su se i neki šutevi, to je to.

Može Partizan još više, ne treba da se zadovoljava ovim.

- Naravno, vidi se po rezultatu i utakmicama, ne treba da stanemo, možemo da budemo još bolji. Ima mnogo stvari koje možemo da dopunimo, ne znam stvarno, treba pitati trenera. Mislim da možemo da napravimo mnogo toga timski.

Da li je ovaj meć bio Urošev meč zrelosti u Evroligi?

- Ne znam, nije na meni da sudim da li sam zreo ili nisam. Pokušavam da dam sve od sebe na treningu, da upijam informacije koje mi daju saigrači i trener na dnevnom nivou i da ih slušam.

Video: Danilo Anđušić zadovoljan posle ubedljive pobede Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA