Poznati svi učesnici Kupa Radivoja Koraća u Nišu: Evo ko se priključio timovima iz ABA lige

Za razliku od nekih prethodnih sezona, ove ćemo gledati još samo ekipe iz KLS

  • 4
Kup Radivoja Koraća, pehar Foto: MN Press

Otprilike tačno mesec dana ostalo je do početka jedne od srpskih košarkaških svetkovina, Kupa Radivoja Koraća, koji će od 16. do 19. februara u Nišu okupiti naše najbolje klubove.

Krajem meseca biće održan i žreb na kojem će biti poznato ko će zaigrati sa kim u četvrtfinalnim, a potom i u polufinalnim susretima, a sada je poznato i koji će svi klubovi nastupiti u dvorani "Čair".

Pored klubova iz ABA lige koji su tradicionalno imali direktan plasman na završni turnir (Partizan, Crvena zvezda, FMP, Borac Čačak i Mega), saznali smo i tri preostala koji dolaze kroz KLS i Drugi stepen Kupa Srbije.

Kao lider Košarkaške lige Srbije na polusezoni posle 15 odigranih kola, pravo da nastupi na Kupu Radivoja Koraća dobio je Metalac iz Valjeva vođen dobro poznatim Branislavom Ratkovicom sa klupe, a koji u timu ima već čuvenog Uroša Lukovića.

Dušan Beslać Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Uz to, dva mesta pripadaju finalistima Drugog stepena Kupa Srbije. Ove godine to su Spartak iz Subotice i Vojvodina iz Novog Sada, koji će se 28. januara u Hali "Dudova šuma" boriti za ovaj trofej.

Vojvodina je tesno ušla u finale pobedom nad Zdravljem u Leskovcu (82:84), dok je Spartak to uradio daleko komotnije na domaćem terenu protiv OKK Beograda (87:63). Nema sumnje da će oba rivala biti nezgodan orah na žrebu, jer igraju sjajno i u KLS.

Video: Željko Obradović kao pravi sportsmen aplaudirao igračima Zvezde dok su podizali pehar Kupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • andrija

    14. januar 2023 | 14:10

    Kk pobegulja igra?

  • Sve ludo

    14. januar 2023 | 18:59

    Kako partizan moze da igra ovo takmičenje a da nije igrao ligu? Drugi klubovi kroz kvalifikacije a ovi preko reda. KKS mafija.

  • supergnu

    15. januar 2023 | 03:04

    Grobari jos samo da skupe pet domacih igraca i igraju...😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA