≫ 

Rekord NBA lige za istoriju: Ni Jokić ni Dončić, ovog puta su samo navijači zaslužni za njega

San A ntonio i golden Stejt odigrali meč pred najvećim brojem ljudi ikada

  • 0
arena san antonio Foto: Tanjug/Ap

Protekle noći u najjačoj košarkaškoj ligi sveta "pao" je novi rekord, ali za njega nisu direktno, niti indirektno zaslužni igrači, nije bilo novih Jokić-Dončić-Janis-Embid brojki većih nego ikad pre, već su za ovaj poduhvat najzaslužniji navijači.

Osvaren je novi rekord NBA lige po broju navijača na tribinama!

Košarkaše Golden stejta nije uplašilo prisustvo 68.323 gledalaca na tribinama "Alamodoma", pa su bez većih problema pobedili San Antonio rezultatom 144:113.

San Antonio  broj navijača Foto: Tanjug/AP

"Alamodom" je veliki, zatvoreni stadion na kojem se igraju utakmice američkog fudbala i bejzbola, koristili su ga i Sparsi od 1993. do 2002. godine, ali u znatno manjem kapacitetu - 20 hiljada. Pre 20 godina su se preselili u "AT&T centar".

Specijalni povod za povratak u stari dom je jubilej 50 godina "Alamodoma", a navijači su srušili rekord Čikago bulsa i Atlanta Hoksa sa meča iz "Džordžijadoma" 1998. godine, kojem je prisustvovalo 62.046 navijača.

Utakmica pred tolikim auditorijumom u San Antoniju, nažalost po domaće navijače, bila je "jednosmjerna ulica" kojom su jurili gosti.

Barem je gledana efikasna utakmica, u kojoj je sa 25 poena bio najefikasniji Džordan Pul iz Golden Stejta. U njegovom timu pratili su ga Donte Divićenco sa 22, 16 Klej Tompson i Endru Vigins sa po 15 Stef Kari sa 14 i 10 skokova...

U redovima Sparsa, 21 poen je imao Tre Džons, Keldon Džonson je dao 17, Dag Mekdermot 14, Malaki Brenam 12, Romeo Lengford 11.

Video: Jokić je mašina koja se ne zaustavlja: Ukradena lopta, pa vrhunska asistencija preko pola terena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA