≫ 

Bogdanović pred potpisom karijere: Hrvatski šuter na pragu prelaska kod Lebrona u Lejkerse

Jezerdžijama je prekopotreban šuter

  • 1
Luka Dončić Foto: Tanjug/AP

Prema više izvora iz američkih medija, Bojan Bogdanović se nalazi pred trejdom koji bi za njega bio i kruna karijere. Najbolji hrvatski košarkaš sa 33 godine igra u Detroit Pistonsima, jednoj od najgorih ekipa lige, a u aktuelnom prelaznom roku, pišu Amerikanci, Bogdanović bi mogao preći u jedan od najvećih NBA klubova, Los Anđeles Lejkerse, piše Index.

Većina ekipa trenutno pokušava da trejdovima i doselekcijom spasi sezonu ili dodati rosteru ono što joj nedostaje u trci za najviši plasman ili za što bolju poziciju pred plej-of.

Lejkersi se nalaze na razočaravajućem 13. mestu Zapadne konferencije, ali zaostaju samo jednu pobedu za pozicijom koja vodi u takozvani plje-in turnir.

Tim koji u svojim redovima ima jednog od najvećih igrača lige ikada, ali i vremešnog Lebrona Džejmsa, te Entonija Dejvisa i Rasela Vestbruka, igra vrlo slabu sezonu koja kao da se pretvorila samo u Džejmsovu jurnjavu za rekordom Karima Abdul-Džabara i titulu najboljeg strelca u istoriji.

Lejkersi se muče sa spoljnom linijom i sa šutem, a s obzirom na to da je Lebron u karijeri najveće uspehe postigao okružen šuterima, nije čudno da Lejkersi traže takvog igrača. Prema Hauardu Beku sa "Sports Illustrateda", Lejkersi žele baš hrvatskog reprezentativca.

Pistonsi za jednog od najboljih igrača zasad traže puno.

Prema Beku, u zamenu za Bojana, Detorit traži nezaštićenog pika prve runde i jednog igrača, a Lejkersi su im navodno spremni ponuditi Patrika Beverlija ili Kendrika Nana. No čini se da Pistonsi Lejkersima žele da pošalju i centra Nerlensa Noela, a zasad nisu oduševljeni ni sa ponudom Lejkersa koji im nude pik druge runde.

Pistonsi su u fazi rekonstrukcije i svakako će tražiti najbolji mogući pik na draftu, pišu Amerikanci.

Iako je pre samog početka priprema trejdovan iz Jute u Detroit, s kojim je već i produžio ugovor, nema garancije da će Bogdanović ostati u Pistonsima, posebno zato što je bilo poprilično iznenađenje kad je uopšte završio u tom klubu. Očekivalo se da će proteklog leta najveći interes za njega pokazati franšize koje se bore za titulu, a on je završio u jednoj od najlošijih.

Pistonsi su na draftu 2021. kao prvog izabrali plejmejkera Kejda Kaningema, a prošle godine su mu dodali Džejdena Ivija i centra Džejlena Durena. Uz šutera Sadika Beja i borbenog centra Ajzeu Stjuarta imaju jednu od najuzbudljivijih mladih ekipa u ligi, a Bojana su zamislili kao veterana koji će popuniti poziciju krila svojim dragocenim iskustvom, mentorstvom i spoljnim šutem.

Video: Bogdanović uz odličnu fintu promašio trojku za trijumf: Dončić i braća slavili tesnu pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA