≫ 

Neverovatno: Vlada Turske nudi 500.000 evra za bilo kakvu informaciju o lokaciji Enesa Kantera

On se nalazi na državnoj listi osoba koje su pretnja po bezbednost

  • 3
Enes Kanter NBA Boston Free Tibet Foto: Profimedia/Getty images/Sarah Stier

Dobro je poznato da je Enes Kanter ili Enes "Fridom" veliki protivnik vlasti u Turskoj, zbog čega se trenutno nalazi u begu i ne sme da se vrati u svoju matičnu državu.

Poznati košarkaš je više puta putem američkih medija kritikovao Redžepa Tajipa Erdogana i njegov režim, zbog čega je za njim u Turskoj raspisana i poternica gde se nudi i do pola miliona evra ljudima za informacije o njegovoj lokaciji.

- Zbog toga je sve tako opasno. Pre nego što je postojala klauzula o novcu, turski policajci su samo tragali za ljudima na listi, a sada svi žele da se dokopaju onih zbog novca.

Dodaje da nije jedini koji se nalazi na listi, a koji je "nevin".

- Tu su i novinari, aktivisti, drugi sportisti, ali oni nisu poznati kao ja. Oni su lake mete, oni su sami u svojoj borbi - rekao je Kanter.

Zbog svojih stavova, Kanter je dovodio i svoju porodicu u opasnost, pa je tako njegov otac nekoliko puta hapšen u Turskoj i označen kao član terorističke organizacije.

Poslednji put Kanter je nastupao u NBA ligi tokom sezone 2021/22 kada je 35 puta obukao dres Bostona. Nakon toga je vejvovan od strane Hjustona.

Video: KSS izabrao najbolje 2022. godini: Jokić ponovo košarkaš godine, Tina Krajišnik prvi put proglašena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata Boki

    15. januar 2023 | 09:14

    U Srbiji ima dosta koji su protiv AV...pa sta sad?! Nije im drzava dedovina,da se pojedini predsednici tako ponasaju.Narod birao,narod ce i da zbaci sa vlasti nepodobne.Zato strankr postoje,i sve misle da su u pravu.

  • Dejan

    15. januar 2023 | 14:57

    Je..s drzavu gde nesmijes javno izneti svoje misljenje.Takve drzave kao Turska Iran Republika Srpska ,Rusija,Belorusija ,S Koreja....cim kazes mozemo i ovako,odma ti si protiv drzave,a nepismeni se zapale pa misle da je to tako.

  • Fredy

    15. januar 2023 | 11:12

    Daju nagrade lopine foteljasi koji se plase da neizgube udobnu fotelju. Nek novinari istraze koji kapital ima Erdoanov sin i cime se bavi uz caleta da dodje do tolikog kaoitala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA