≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mirna Morača ili nastavak drame: Zvezda protiv Budućnosti u jednom od prelomnih mečeva sezone u ABA ligi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Derbi je na programu od 19.30 časova

  • 11
KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: ATA Images

Svašta smo videli na mečevima Crvene zvezde i Budućnosti kroz proteklih sedam do osam godina. Od dobre košarke, poteza, uzbudljivih utakmica do incidenata, saopštenja i mnogo čega drugog. Zbog toga ovaj okršaj uvek pobudi dosta pažnje u javnosti i može se reći da se stvorio jak rivalitet.

A ništa drugačije nije ni pred ovaj novi koji se igra od 19.30 časova u dvorani "Morača" u Podgorici. Budućnost sa jedne strane brine da ugosti Beograđane na najbolji način, uz apel navijačima na sportsko ponašanje, a crveno-beli su fokusirani samo na pobedu.

I zaista, ovo će biti jedan od prelomnih mečeva sezone za Zvezdu u ABA ligi, koja je uspela da "nadoknadi" kiks protiv Zadra za vreme Vlade Jovanovića i sada suvereno gospodari čelom tabele. Međutim, stop u "Morači" mogao bi da vrati Podgoričane i Partizan u igru.

Imaće Zvezda jake adute, pre svega Fakunda Kampaca, koji za razliku od Evrolige, ima pravo nastupa u ABA ligi. Nosioci igre biće pod velikim opterećenjem, mada je Luka Vildoza protiv Monaka pokazao da je povreda prošlost i da će zajedno sa drugim Argentincem zaplesati čuveni tango.

Nemanja Nedović Foto: MN Press/Marko Metlaš

Odmoran je i Nemanja Nedović, koji nije imao preveliku minutažu na utakmici protiv Monaka, pošto je Ivanović odlučio da ga delom drži i na klupi za rezerve. To znači da ćemo potencijalno svu trojicu videti na terenu u jednom momentu, što je moćno oružje Beograđana.

Budućnost ove sezone dosta oscilira, što je slučaj i tokom ovog januara. Posle šokantnog poraza od Splita, Podgoričani su naneli debakl Hamburgu u Nemačkoj, pa se može reći da igraju sa dva lica i pravo je pitanje koje ćemo videti protiv Zvezde.

U poslednje vreme je i tradicija na strani crveno-belih, koji su dobili poslednja četiri vezana meča sa Podgoričanima, a ovi su slavili još davnog 24. maja 2021. godine u finalu plej-ofa u Morači.

Zašto je ovaj meč tako važan? Pre svega, zbog prve pozicije na tabeli na kraju regularnog dela, koji garantuje domaći parket do kraja, a svi znamo kolika je njegova važnost u prethodnim takmičarskim godinama u ABA ligi.

Ko će pobediti u velikom derbiju ABA lige?

Glasajte

Utakmica je poverena na suđenje Damiru Javoru i Sašu Peteku iz Slovenije, kao i Tomislavu Stapiću iz Bosne i Hercegovine.

Video: KSS izabrao najbolje 2022. godini: Jokić ponovo košarkaš godine, Tina Krajišnik prvi put proglašena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zvezdas-rajvoSa

    15. januar 2023 | 10:52

    Castim kafanu kada Damir Javor ne bude sudio Buducnost - Zvezda u Moraci. Ne pamtim kada nije sudio i svaki put Zvezdu ukanalio. Imace i veceras svojih bisera.

  • Baxter88

    15. januar 2023 | 11:13

    Pa sudije ce sigurno pokusavati da sapletu Zvezdu ali je jednostavno razlika ove god prevelika i sve ispod +10 je neuspeh

  • Miloš

    15. januar 2023 | 11:34

    Ove godine su Zvezda i Partizan za dvije klase bolji od svakoga u ligi. Ovo Zvezda dobija minimum deset razlike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA