Zvezda nikad lakše kroz Moraču: Kampaco se igrao košarke s 12 asistencija, priredio šou Podgoričanima

Neverovatnu utakmicu je priredila Crvena zvezda

  • 71

Košarkaši Crvene zvezde su slavili protiv Budućnosti veoma lako u Morači sa 76:56, gde su doslovno protutnjali kroz glavni grad Crne Gore nošeni Fakundom Kampacom koji se "zaigrao košarke" u ovom slučaju sa 12 asistencija i 14 poena.

Zvezda je od samog početka krenula da diktira svoj tempo, Duško Ivanović je na teren izveo petorku bez Nedovića i Vildoze, ali je imao Fakunda Kampaca i to je bilo dovoljno. Argentinac je već u prva četiri minuta imao čak pet asistencija, od čega četiri za Luku Mitrovića i sve je funkcionisalo besprekorno.

Nastavio je Kampaco da se "igra" u Podgorici, krenuo je da deli asistencije kroz noge igrača Budućnosti ili bez gledanja, a većina njih je išla ka centru Luki Mitroviću. To je dovelo i do toga da Mitrović već na poluvremenu ima 17 poena.

Tokom treće deonice je Zvezda malo popustila, Budućnost je krenula da pogađa neke šuteve, što se nastavila i tokom poslednje deonice, prišli su na -10, ali je tada Kampaco ponovo uključio svoje motore. Argentinac je krenuo da poentira, prolazi kroz odbranu Budućnosti i došao je do cifre od 14 poena.

Odličan meč u Zvezdi, pored Mitrovića (21 poen, šut iz igre 10 od 10), imao i Ognjen DObrić sa 18 poena, ali je dosta poena došlo kod prekida sreije Budućnosti. Nemanja Nedović je proveo u igri tek sedam minuta i nije zabeležio poen.

Budućnost - Crvena zvezda 56:76 (12:19, 13:18, 18:16, 13:23)

TOK MEČA:

0(48:74)- Kampaco sada poentira uz faul, pa odvodi svoju ekipu i na tih famoznih +20. Čini se da je Budućnost i odustala od ovog meča, pogodio je i Petrušev oba bacanja, dok su Argentinci zaigrali "tango" i dokusurili Budućnost.

05:07 (46:65) - Evo i jedna prodata lopta Budućnosti, pa Zvezda može da uveliča svoju prednost. Kampaco je potom uzeo stvari u svoje ruke, dodao je Petruševu, ali je ovaj košarkaš završio blokiran na samom obruču. Morao je Kampaco sad da pokuša skoro sa centra, promašio je, ali je lopta došla do Stefana Markovića.

07:42 (46:58) - Pogađa Lazić trojku za Budućnost i vraćaju se u život protiv Zvezde, koja je potom promašila trojku, ali na njihovu sreću i Drobnjak nije precizan, da bi konačno poene postigao i Dalibor Ilić.

IV četvrtina

00:00 (43:53) - Kraj treće četvrtine! Prekida Zvezda seriju i postiže poene preko Ognjena Dobrića. Obe ekipe su ušle u "kanal", pa su promašivali sve i svašta. Konačno je uspeo i Lazarević da probije tu barijeru i poentira iz igre. Budućnost je došla i do -10, ovoga puta je Petar Popović pogodio trojku i

03:30 (38:49) - Uzgubio je loptu Nemanja Nedović i poentirao je Petar Popović, a onda je Ben Bentil promašio čitavu košarku. Iz ugla je promašio čitav obruč, a Erik Grin je poentirao uz faul. Budućnost bi mogla da se vrati u život na ovaj način...

KK Budućnost - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI/Filip Roganović

05:18 (31:47) - Kampacova ukradena lopta na jednoj strani je kumovala trojkom Ognjena Dobrića na drugoj, koji je pogodio trojku. Promašio je Branko Lazić flouter levom rukom, a Bel Hejns je pogodio veoma lake poene, da bi Kampaco ponovo asistirao Mitroviću.

07:52 (27:42) - I drugo poluvreme su poenima otvorili Kampaco i Mitrović. Argetninac je dodao, Srbin je poentirao, da bi odmah na drugoj strani Alfa Kaba izgubio loptu. Odigrala je Zvezda potom akciju za Kampaca, ali je ovaj promašio otvorenu trojku.

III Četvrtina

Video: Kampacov mađioničarski šou za punu Moraču: Argentinac asistencijama razbio Budućnost

00:00 (25:37) - Kraj druge četvrtine! Budućnost je ponovo odigralo nekoliko lošijih napada, a Zvezda je to iskoristila na najbolji mogući način. Mitrović je zabeležio 17 poen na meču, dok je Kampaco došao do osme asistencije, da bi na kraju i poentirao za kraj poluvremena..

04:44 (22:30) - Kakva asistencija Fakunda Kampaca! Neverovatno kuda je loptu provukao Argentinac za Luku Mitrovića koji sada ima 15 poena.

05:18 (22:27) - Ponovo prekida lošiju seriju Ognjen Dobrić, pogodio je trojku sa 45 stepeni i tako je vratio svoj klub na osam poena prednosti, te će Jovanović uzeti tajmaut, posle kog je Erik Grin pogodio šut sa poludistance. Nastavila je Budućnost sa dobirm napadima, pa je i Edin Atić pogodio trojku.

KK Budućnost - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI/Filip Roganović

07:06 (16:22) - Nastavila se serija Budućnost, Bel Hejns je oduzeo loptu i lagano poentirao za novih -3 za Budućnost, ali je Ognjen Dobrić potom poentirao uz faul posle veoma dobre akcije crveno-belih. Bel Hejns je potom želeo da nastavi sa spektakularnim dodavanjima, ali ga je Kampaco pročitao i oduzeo loptu, ali je istom merom uzvratio i Ognjen DObrić na drugoj strani.

08:31 (14:19) - Lošim napadom je Zvezda otvorila drugu deonicu, Luka Vildoza je na isteku napada šutirao, međutim, došli su do novog napada, kada je načinjen prekršaj na Ognjenu Dobriću, ali je Bentil promašio trojku u nastavku napada. Bel-Hejms je potom promešao odbranu Zvezde, a Aleksa Ilić je zakucao na oduševljenje prepune Morače. Moraće Zvezda da malo stabilizuje svoje redove.

Video: Kampaco obukao suknju igraču Budućnosti: Kroz njegove noge magično asistirao Luki Mitroviću

II Četvrtina

00:00 (12:19)  - Kraj prve četvrtine. U igri je i Dalibor Ilić koji je odmah ukrao loptu i obezbedio napad Zvezdi, posle kog je Stefan Lazarević promašio otvorenu trojku. Morao je Nedović potom na drugoj strani da napravi faul kako bi zaustavio Ilića, a ovaj je pogdoio jedno slobodno bacanje. Vildoza je odigrao još jednu odličnu odbranu i tako malo "sredio" Zvezdinzu slabiju igru, izbacio je potom loptu u korner ka Nemanji Nedoviću koji je ostao sam, ali je promašio trojku. Dalibor Ilić je završio na liniji slobodnih bacanja, nakon promašaja Budućnosti, ali je i on promašio dva bacanja. Promašili su trojke i Grin i Rejnolds, te su tako ostavili Zvezdi prostor za poslednji napad, koji je izblokiran Luka Vildoza na trojci.

02:18 (9:19) - Evo i trojke Fakunda Kampaca, Argentinac je previše željan košarke i parketa, to se može videti u Morači. Izašao je jedan Argetninac, ali ga je zamenio drugi, Luka Vildoza, koji je odmah pogodio trojku, dok je u igri i Nemanja Nedović.

03:52 (13:7) - Magija Fakunda Kampaca! Argentinac se apsolutno razigrao i ubeležio je petu asistenciju u samo četiri minuta, dok je Mitroviž ubeležio 10 poen od starta utakmice. Međutim, Kameron Rejnolds je postigao trojku na drugoj strani. Da bi obe ekipe potom ušle u nešto slabije minute.

Video: Asistencija Kampaca koja je celu Moraču ostavila u neverici: Pas kroz celu odbranu Budućnosti

07:04 (4:7) - Kampaco je nastavio da deli lopte, sada je pronašao Branka Lazića samog u ćošku, a kapiten Crvene zvez je pogodio trojku, ali je odmah Džej-Džej Brajan pogodio dva plus jedan, međutim, Kampaco je ponovo prelepo asistirao Luki Mitroviću za lagane poene.

08:08 (0:2) - Počela je Zvezda dobrom odbranom, Petrušev je načinio faul, da bi potom doneo i oduzetu loptu, a na drugoj strani je veoma lako poentirao Mitrović za veoma solidan početak meča. Promašila je Budućnost i Uveuda je krenula u napad, Kampaco je odlično izbacio Dobrića, da bi potom Zvezda odigrala još jednu vrhunsku odbranu.

I Četvrtina

KOMENTAR PRE MEČA:

Sve je spremno za derbi 15. kola ABA lige, gde će u Morači duel odgirati Budućnost iCrvene zvezde s početkom od 19 časova i 30 minuta. Ovo će biti i ekskluzivna prilika za Podgoričane da u isto vreme na terenu gledaju Nemanju Nedovića, Luku Vildozu i Fakunda Kampaca.

Zvezda stiže u Podgoricu nakon sjajne izvedbe u Pioniru protiv Monaka, gde su crveno-beli slavili protiv kluba koji predvodi njihova igračka legenda, Saša Obradović, sa skoro 30 razlike - 92:58, dok je istovremenom i Budućnost imala odličnu partiju na evro-sceni.

Budućnost je slavila protiv Hamburga u okviru Evrokupa sa 87:59, pošto je odličnu izvedbu imao Erik Grin sa 22 poena, dok je dobar bio i Aleksa Ilić sa 11 i 10 skokova.

Ove dve utakmice upravo govore i o tome kakav duel očekuje sve u Morači, gde Budućnost ima imperativ pobede zbog pređašnjeg poraza u Pioniru, kada je Zvezda slavila sa 69:65 uz odličnu igru Bena Bentila koji je postigao 16 poena, a imao je podršku i u Luki Mitroviću i Filipu Petruševu (po 15 poena).

Ipak, sada su stvari dosta drugačije, u Zvezdu su stigla dva Argentinca - Luka Vildoza i Fakundo Kampaco, koji su zajedno s Nemanjom Nedovićem bili u kombinaciji i za meč protiv Borca iz Čačka, ali je tada Duško Ivanović odlučio da Nedovića ne ubaci u igru.

Takođe, ovo je i povratak Duška Ivanovića u Podgoricu, gde je počeo svoju profesionalnu karijeru, pošto je u periodu od 1980. do 1987. nastupao u dresu Budućnosti.

Video: Filip Petrušev posle razbijanja Monaka: Nema opuštanja, ritam je ubitačan, čeka nas ABA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kodiaq

    15. januar 2023 | 21:25

    Ne čudi me sto ne daju Kampacu da igra EL jer bi nekome bilo uzeto mesto na F4.

  • 🏀🏀🏀🏀🏀

    15. januar 2023 | 21:25

    E sad smo videli zasto Kampaco ne igra u Euro ligi ...

  • CZ

    15. januar 2023 | 20:43

    Kampacoooo ! Kakav igrač,pa sa njim ladno da uđemo u f4

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA