Partizan brutalno ponizio MZT: Crno-beli dali 120 poena, zgromili Makedonce sa 53 razlike!

Ubedljiv trijumf crno-belih

  • 87

Košarkaši Partizana savladali su MZT iz Skoplja u poslednjoj utakmici 15. kola ABA lige sa 120:67.

Ishod meča ni u jednom momentu nije dolazio u pitanje, Partizan je već od prve četvrtine došao do dvocifrene prednosti koju je do kraja meča samo uvećavao.

Razlika je konstantno rasla, pa je tako na poluvremenu bilo +20, posle treće četvrtine +30 i samo je bilo pitanje koja će biti konačna razlika na kraju meča, a razlika je otišla "u nebesa" na čak +50!

Željko Obradović je maksimalno podelio minutažu na ovom meču, odmorio je neke od nosilaca, crno-beli u četvrtak imaju teško gostovanje Valensiji. Svih 12 igrača je izlazilo na teren i svi su se upisali u listu strelaca, pa Obradović može da bude više nego zadovoljan ovom partijom.

Kevin Panter je na samom startu za četiri minuta na terenu upisao 8 poena, bez promašaja iz igre i tako je dao crno-belima početnu prednost. Nakon toga je Panter dobio odmor i više se nije vraćao u igru, pošto crno-bele čeka teško gostovanje u Valensiji u četvrtak.

Malu minutažu imao je i Matijas Lesor, koji je takođe igrao samo u prvoj četvrtini, gde je zabeležio šest poena.

Sa druge strane, dosta minuta dobili su Smailagić, Vukčević, Madar i Naneli i svi su iskoristili svoju šansu. Smailagić, Naneli i Madar su bili "disciplinovani" tokom meča sa Makabijem, kada su napustili igru posle tri minuta igre i više se nisu vraćali na teren.

Smailagić je bio najbolji akter meča sa 24 poena, 6 skokova uz indeks korisnosti od 30! Odlični su bili i Avramović sa 16 poena i 9 asistencija, kao i Tristan Vukčevič sa 13 poena i sedam skokova, ali i Jam Madar sa 14 poena.

Bilo je nehumano u jednom momentu i gledati kako su se crno-beli poigravali sa ekipom iz Skoplja, a razlika je premašivala pedeset poena tokom poslednje deonice.

Partizan se ovom pobedom izjednačio sa Cedevita Olimpijom na deobi drugog mesta na tabeli ABA lige sa skorom 12:2, dok je prva Crvena zvezda sa 13:1.

Crno-belima sada sledi gostovanje Valensiji u Evroligi, a potom i gostovanje Studentskom centru u nedelju u Podgorici od 19.30.

Video: Švajni opet među Grobarima: Volim ove ljude, volim Srbe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oli

    16. januar 2023 | 19:32

    Gde su bre ovi sekundarci da racunaju koliko su Srpski igraci dali poene posto oni vode statistiku Partizana.

  • SrbskiBek

    16. januar 2023 | 19:16

    Mir i tisina u areni !???? Nedovic ih jos drzi na MUTE !???? klikni Nemanja na taj daljinski..nek se malo raduju bar protiv MZT !!

  • Jože do gole kože

    16. januar 2023 | 19:29

    Sinoc vozac autobusa pitao Covica gde da ih odveze posle utakmice, Nebojsa rekao vozi nas kuci, i ovaj ih odvezao za Zagreb.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA