≫ 

Najspektakularniji igrač NBA i najveća pretnja Jokiću na Zapadu sedmi put išao na doping kontrolu

Ni u NBA ne mogu da veruju da je sve što radi neverovatni Morent sasvim priorodna stvar pa ga učestalo proveravaju

  • 0
dža morent Foto: Tanjug/Ap

Možda Dža Morent (još uvek) nije najbolji među najboljima, ali supersoničnom brzinom ide ka tim visinama gde su sada Jokić, Dončić, Janis, Tejtum, ali niko, pa ni pomenuta četvorka, ne može, niti ima adute, da lideru Memfisa spori etiketu najspektakularnijeg igrača lige.

Jer ono što Morent priređuje iz utakmice u utakmicu se graniči sa naučnom fantastikom i prkosi zakonima fizike.

Kada momak od 188 cm skida lopte sa gotovo vrha table, "lebdi" u vazduhu, nadskače i preskače rivale preko kojih zakucava sa atomskom energijom, spektakularno poentira i lupa rampe, onda nema mnogo dileme oko toga ko je u ovom trenutku najveća atrakcija lige.

E sad, u NBA krugovima očito da postoje sumnje da je sve što Morent postiže isključivo rezultat njegovog uođenog i utrenranog atleticizma i majke prirode, o čemu svedoči vest da su ga već sedmi put slali na doping kontrolu!

Morent je zbog toga prilično nezadovoljan pa je na svom Tviteru i prozvao ligu zbog tolikog maltretiranja kojem je izložen.

- Bio sam ove sezone šest puta na doping kontroli, ulazim sad u Arenu i saznajem da ću morati i sedmi put - "tvitnuo" je Morent pre poslednje utakmice Memfisa.

Statistički, Morent je ove sezone jedan od najboljih u ligi sa 27.5 poena, 5.7 skokova i 7.9 sekokova u proseku po meču, u svojoj četvrtoj sezoni u NBA. Memfis i Morent se ove sezone visoko kotiraju, drugi su na Zapadu tik iza Jokićevog Denvera, sa kojim, kako ide sezona, polako odmiču osalim rivalima iz Zapadne konferencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA