≫ 

Zvezda pisala Evroligi zbog "targetiranja Hasana Martina" od strane litvanskog sajta

Crveno-beli stali u zaštitu svog igrača

  • 16
KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Ni pred gostovanje Zvezde u Kaunasu ekipi Žalgirisa, nema mira.

U danu kada je predsednik kluba Nebojša Čović održao burnu konferenciju za medije na kojoj se dotakao "gorućih tema", a neke nove i načeo, oglasio se uticajni litvanski košarkaški novinar Ritis Viniskauskas koji je preko svog tviter naloga napisao "da je Zvezdina kampanja da se oslobodi Kampaco blamantna".

Njegov "tvit" je izazvao reakciju Zvezdinog košarkaša Hasana Martina koji je Litvancu poslao poruku "STFU" (Shut the fu*k up), uz to i GIF muškarca koji pesnicom zamahuje u kameru - i to je dovelo do novih reakcija druge strane.

Danas je lični stav povodom Martinove poruke izneo urednik portala "BasketNews" za koji radi pomenuti Viniskauskas - čovek se inače zove Jonas Miklovas, i on je, između ostalog, osudio poruku američkog košarkaša i apelovao na Evroligu da se angažuje i eventualno kazni Martina.

Novinar zbog kojeg je Miklovas pisao ovaj tekst, Viniskasukas, u toku dana je, ipak, stao u odbranu Hasana Martina, jer misli da Amerikanac nije imao nameru nikome da preti, a o tekstu svog urednika kaže da "uopšte nije bio upoznat da će biti objavljen".

Međutim, šteta je učinjena, Litvanci, odnosno Miklovas, je Martinov"tvit" shvatio onako kako nije trebalo i napravio je novi problem - i sebi i Zvezdi.

Naime, sa Malog Kalemegdana je u toku dana poslata poruka na adresu Evrolige u kojoj se ukazuje na "targetiranje" američkog košarkaša tekstom na portalu "BasketNews".

U dopisu se navodi da Zvezda kao klub "ne vidi zbog čega je podrška za Fakunda Kampaca i akcija "FreeFacu" blamantna i da to, kao i Martinov tvit, ne može i ne sme biti razlog da se igrač targetira u litvanskim medijma".

Zvezda, podsetimo, u petak gostuje u Litvaniji, gde se sastaje sa Žalgirisom.

Crveno-beli već imaju jedno neprijatno iskustvo iz Kaunasa, i to prošle godine, kada su bili izviždani jer nisu želeli da drže ukrajinsku zastavu pre početka meča.

Žalgiris, Crvena zvezda, Ukrajina Foto: Sport klub

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    19. januar 2023 | 14:12

    Puna podrska za ovu borbu od svih pravih Grobara!

  • Србин

    19. januar 2023 | 14:11

    Докле је приватни клуб фмп пао

  • Verovatno

    19. januar 2023 | 15:35

    Je Savic i ovo smislio... jao Savicu Savicu Hahahahahahahahahahahha e moje limenkeeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA