≫ 

KLS stao uz Kraljevčane: Učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo Slogi

Utakmica 18. kola Košarkaške lige Srbije između KK Tamiš i KK Sloga registrovana je službenim rezultatom 20:0

  • 1
KLS Foto: MN Press

Rukovodstvo Košarkaške lige Srbije izražava žaljenje zbog svih teškoća kroz koje prolazi kraljevački klub Sloga bogate istorije i tradicije, ali i zbog novonastale situacije koja bi mogla negativno da se odrazi na samo takmičenje, stoji u saopštenju KLS-a.

Utakmica 18. kola Košarkaške lige Srbije između KK Tamiš i KK Sloga registrovana je službenim rezultatom 20:0 u korist KK Tamiš, jer Sloga zbog finansijsko-organizacionih problema nije doputovala u Pančevo.

- Prema Statutu i članu 52/E2 Disciplinskog pravilnika za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od pet hiljada eura, oduzimanje jednog boda, kao i kazna zabrane vršenja dužnosti na četiri naredne utakmice za trenera i službenog predstavnika KK Sloga.Takođe, rukovodstvo KLS upozorava da u slučaju da Košarkaški klub Sloga ponovi ovaj prekršaj, propisane su izuzetno oštre kazne koje podrazumevaju isključenje iz Lige, novčanu kaznu u iznosu od 10 hiljada eura i po osam utakmica zabrane vršenja dužnosti za trenera i službenog predstavnika kluba - stoji u saopštenju lige.

Iz lige su napomenuli da je Slogi pre početka sezone više puta oduzeta dozvola za takmičenje.

- Posebno naglašavamo da je još po završetku prošle sezone rukovodstvo Košarkaške lige Srbije na osnovu dostpunih podataka i detaljne analize dugogodišnjih finansijskih poteškoća Sloge, kraljevačkom klubu 1. aprila 2022. godine oduzeta dozvola za takmičenje od strane komisije za izdavanje dozvola na čelu sa Jugoslavom Jevtovićem. Sloga je uložio žalbu na tu odluku, koju je upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije, kao drugostepeni organ, preinačio. Pomenuta komisija je krajem juna ponovo uskratila dozvolu za takmičenje Slogi usled brojnih rešenja o izvršenju od strane sudova i Olimpijskog komiteta Srbije, zatim nerešenih sporazuma sa igračima i poveriocima, ali uprkos svemu tome upravni odbor KS S je po drugi put promenio odluku i dozvolio KK Sloga da se takmiči - kaže se u saopštenju.

- Košarkaška liga Srbije ne snosi odgovornost za novonastalu situaciju, tako da će rukovodstvo Lige striktnom primenom Statuta, propozicija takmičenja i svih propisa u potpunosti zaštititi regularnost takmičenja. Takođe, Košarkaška liga Srbije će učiniti sve što je u njenoj moći koliko joj to pravni okviri dozvoljavaju da pruži pomoć i podršku KK Sloga da prebrodi krizu i nastavi da se takmiči - saopštila je KLS.

Video: Magičan koš našeg Bogdanovića iz mrtvog ugla: Bogdan i Hoksi odneli pobedu na Dončićevom terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    19. januar 2023 | 17:32

    Ma ne trrba. Dajte sve titovim klubovima. Do 45 nisu ni postojali. Sve im stranci igraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA