≫ 

Spektakl u Bostonu u reprizi NBA finala: Kari pogodio sa centra, ali se sit ispromašivao, Seltiksima "osveta"

Tejtum opravdao zvanje kandidata za MVP torfej sa 34 poena i 19 skokova, Horford rešio meč trojkom na minut i po pre kraja

  • 0

Košarkaši Boston Seltiksa porazili su Golden Stejt Voriorse, posle produžetka, rezultatom 121:118 u reprizi prošlosezonskog finala u kojem je, kao što je poznato, tim iz San Franciska odneo trijumf i pokupio šampionsko prstenje.

Protekle noći u krcatom "TD Gardenu" domaći sastav se revanširao.

U meču dostojnog finala, u istinskom košarkaškom spektaklu, Boston je na kraju, uz mnogo borbe, odneo trijumf koji mu je doneo određenu satisfakciju zbog gubitka prošlosezonske titule, ali ga je i održao na prvom mestu čitave lige (skor 34-12). Drugi je Jokićev Denver sa učinkom 31-13.

Kreatori pobede Seltiksa bili su MVP kandidat Džejson Tejtum sa 34 poena i čak 19 skokova, što mu je i rekord karijere, i iskusni Al Horford sa 20 poena i 10 skokova. "Big Al" je bio ključni čovek Seltiksa u produžetku jer je trojkom doneo svom timu sedam poena pšrednosti na minut i po pre kraja dodatnog vremena.

Bio je to prelomni trenutak utakmice.

Na drugoj strani, čak četvorica igrača u gostujućem timu prebacila su 20 poena.

Stef Kari je ubacio šest trojki, ali iz čak 18 pokušaja - jednu je ubacio sa centra igrališta! Za preokret u poslednjoj sekundi poluvremena. Kari je meč završio sa 29 poena.

Kod Voriorsa, koji van svoje hale imaju bilans od tek pet pobeda i 18 poraza, pored Karija, Tompson i Pul su doneli po 24 poena, a Vigins 20.

Boston je i u Smartu, koji je ubacio 16 poena, kao i u Braunu i Brogodnu koji su ubacili po 14, imao vrlo važne napadačke adute.

- Činjenica je da smo mi to finale izgubili. Izgubili smo titulu. Ne možemo vratiti vreme i promeniti to. Tako da, nismo ovaj meč gledali kao revanš za to finale. ovo je bila smao jedna utakmica - izjavio je hledne glave Tejtum posle velike pobede.

endrju vigins Foto: Tanjug/Ap

Golden Stejt je u prvom poluvremenu imao i dvocifren zaostatak, ali je u drugom delu mečea sve vreme vodio i zbog toga je žal u taboru gostiju što meč nisu priveli kraju u svoju korist.

- Razočaran sam što nismo zatvorili utakmicu, ali znam da mi to umemo. Bolje sad da smo izgubili nego u plej-ofu - rekao je trener Voriorsa Stiv Ker na kraju.

Golden Stejt je trenutno šesti tim zapadne konferencije sa učinkom od 22 pobede i 23 poraza.

Video: Prsten je moj: Kari trojkama zapečatio šampionsku titulu Voriorsa, pokazao gde će ga nositi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA