≫ 

Izjava Đurovića koja će podići buru: "Partizan možda ima veći budžet od Zvezde, Obradović mogao da bira bolje"

Poznati stručnjak analizirao je večite rivale

  • 63
Svetislav Pešić, Željko Obradović, Vlade Đurović Foto: MN Press

Taman kada su se navijači Partizana ponadali da bi juče protiv Valensije mogli da naprave prodor ka Top 8 fazi, dogodio se još jedan hladan tuš i poraz. Odbrana je bila veliki problem za tim Željka Obradovića, kojeg je kamera često hvatala kako se nervira zbog pogrešnih odluka svog sastava.

Dan kasnije, u grčkim medijima osvanuo je opširan intervju čuvenog trenera Vlada Đurovića, koji je za tamošnji portal Sport24 govorio između ostalog i o najtrofejnijem evropskom treneru.

On ističe da se nadao da će povratak Željka Obradovića u srpsku košarku doneti velike promene, međutim, rezultati za sada nisu baš ispratili njegov dolazak u Partizan.

- Nadao sam se da će biti tako, da je neophodno da se Željko vrati. Jedno vreme sam ga čak i trenirao, bilo je to kratko, ali da. Veoma smo dobri prijatelji. Zaista je najbolji trener u Evropi. Pogledajte, većina njih ima samo jednu, dve, tri titule, ali da li neko ima čak devet? Prvi sledeći posle Željka ima pet ili četiri. Ko će ga dostići? Ali sada mu ne ide baš najbolje...

Đurović smatra da ovaj tim Partizana nema dovoljnu hemiju i da mu fali neko kao što su to ranije bile legende poput Bodiroge, Danilovića, Đorđevića...

- Mislim da tim nema hemiju, napravili su neke pogrešne odluke. Partizan ima veliki budžet za srpske prilike, možda veći i od Zvezde. Mogao je da dovede bolje igrače, ali to nije uradio. To su bile Obradovićeve odluke. Partizanu je potreban neko ko bi preuzimao poslednji šut i pogađao ga, kao što su to nekada radili Bodiroga, Danilović, Saša Đorđević, Kićanović ili Dalipagić.

Sa druge strane, Đurović kaže da Zvezda ima takvog igrača i da Obradović može da ga pozove kada hoće da ga upita za savet.

- Zvezda ima Nedovića, sada ima i Kampaca. Ali Vildoza je takođe igrač koji može da preuzme taj poslednji šut. Obradović može da me pozove kada hoće, čak i u tri ujutru i da me pita "Vlado, šta se dešava? Ne znam gde grešim", ali on to ne čini. Pre dva-tri dana rekao sam mu mnogo toga, rekao sam mu kako stvari stoje. Svaki trener ima to nešto - zaključio je Đurović.

Video: Željko Obradović izveo Smailagića iz igre posle 34 sekunde meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hhdh

    20. januar 2023 | 16:00

    Nista nije slagao

  • Dzonsy

    20. januar 2023 | 16:59

    A pitajte Djurovica jel zna odgovor na pitanja u KkC zvezda kako su vratili silne dugove,agrobanka i ostalo.Kako se sad finansira ista... Da li zna nesto o tome?

  • Gall

    20. januar 2023 | 16:37

    Stari zvezdas prica o budzetu Partizana? Mozda i veci nego zvezdin? Ko te to informisao,tvoj pajtos Nebojsa Eksel ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA