Sjajni Stepanović i Manojlović vodili FMP do nove pobede u ABA ligi: Panteri "pregrmeli" gostovanje u Splitu

Još jedna odlična partija košarkaša iz Železnika

  • 0
KK Split - KK FMP, ABA liga Foto: ABA liga / Ivana Ivanović

FMP igra jednu od najboljih sezona u ABA ligi u poslednjih nekoliko godina. Panteri su uspeli da polože još jedan težak ispit u Dalmaciji protiv "zahuktalog" Splita i da tako nastave trku sa Partizanom, Crvenom zvezdom i Cedevita Olimpijom za jedno od dva četiri mesta pred plej-of - 91:95.

Trener Nenad Stefanović moći će da bude i više nego zadovoljan partijom njegovih košarkaša u napadu, gde je tim bio jako raznovrstan i pogađao je u visokim procentima, kako sa perimetra, tako i iz reketa. Sa druge strane, odbrana je bila ta koja im nije dopuštala da se opuste do kraja, pošto je i Split na drugoj strani igrao kvalitetno.

Svaka četvrtina, osim druge, bila je jako efikasna i donela je preko 40 poena. Štaviše, u drugom poluvremenu rezultat je bio 53:57 za FMP, što je rezultat kojeg se ne bi postideli ni neki NBA mečevi.

Na kraju, Stefanović može najviše da pohvali sjajne Nikolu Manojlovića i Aleksu Stepanovića za trijumf u Dalmaciji. Prvi je ubacio 18 poena uz četiri skoka, dok je drugi imao 17 poena, četiri skoka i tri asistencije. Vrlo dobar je bio i Trent Frejžer koji je takođe imao 17 poena uz šest asistencija, ali i uz nešto veći broj promašaja.

Nije pomoglo Splitu ni to što je Šenon Šorter postigao čak 27 poena uz devet skokova i četiri asistencije za indeks 38, pa ni to što je Tajrel Nelson dao i poen više.

FMP je sada na skoru 12-4, dok Split stoji na 5-11 i ovaj poraz ga je malo udaljio od borbe za plej-of.

ABA LIGA - 16. KOLO

Petak

Split - FMP 91:95

Mornar - Cibona (20.00)

Subota

MZT - Budućnost (17.00)

Nedelja

Borac - Igokea (17.00)

Studentski centar - Partizan (19.30)

Ponedeljak

Crvena zvezda - Cedevita Olimpija (18.00)

Mega - Zadar (20.00)

Standings provided by Sofascore

Video: Čarobnjak Kampaco bacao magije po Morači: Zvezda pregazila Budućnost usred Podgorice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA