Kako izgleda tabela Evrolige posle poraza Zvezde i Partizana? Derbi bi mogao da bude eliminacioni za plej-of

Neprijatni rezultati za večite pred međusobni okršaj koji nas očekuje u "Pioniru" za sedam dana

  • 12
KK Crvena zvezda, KK Partizan Foto: Nikola Tomić, MN Press

Loša nedelja u Evroligi za večite, a to znači samo jedno - pad na tabeli elitnog takmičenja i odvajanje od Top 8 faze koju ciljaju i Partizan i Crvena zvezda. Izabranici Duška Ivanovića ispustili su gotovo nemoguće protiv Žalgirisa u Litvaniji, a Željkovi momci su dobili još jednu lekciju od Valensije.

Sve to znači da ni Zvezda, a ni Partizan trenutno ne zauzimaju mesta koja vode u plej-of, pa bi predstojeći večiti derbi koji će biti odigran u dvorani "Aleksandar Nikolić" 27. januara mogao da bude i eliminacioni kada je reč o trci za Top 8, iako do kraja ima da se igra još poprilično do kraja regularnog dela sezone.

Zvezda je u nešto boljoj poziciji u odnosu na Partizan, pošto joj osmo mesto beži samo jedan trijumf ispred. Duškovi momci su na 10. poziciji sa skorom 10-10, a isti odnos imaju još Anadolu Efes koji je ispred, odnosno Valensija koja je iza.

Sa druge strane, Partizan je sada na 12. mestu i njemu osma pozicija beži dve pobede. Željkovi izabranici su na skoru 9-11, koliko još ima Virtus iz Bolonje. Ispod su ostali Bajern iz Minhena, Panatinaikos, Olimpija iz Milana, Asvel i Alba iz Berlina, koji realno imaju male šanse da se umešaju u borbu za plej-of.

Te vredne pozicije koje vode u plej-of trenutno drže Makabi iz Tel Aviva i Baskonija na osmom i sedmom mestu sa skorom 11-9. Ispred ova dva tima nalaze se još Monako, Žalgiris, Olimpijakos, Barselona, Fenerbahče i Real Madrid.

Standings provided by Sofascore

Što se tiče rasporeda, Zvezdu nakon večitog derbija čeka serija jako teških i nezgodnih gostovanja od kojih će presudna biti dva u Italiji tokom "duplog programa". Crveno-beli prvo 31. januara igraju sa Virtusom, a potom dva dana kasnije, 2. februara sa Olimpijom u Milanu. Sedam dana kasnije čeka ih i put u Izrael na noge Makabiju.

Kada govorimo o Partizanu, crno-beli takođe imaju "mešovit" raspored protkan gostovanjima, pa tako posle Zvezde dočekuju Asvel kod kuće 31. januara, a zatim idu na noge Žalgirisu 3. februara. Poslednji meč pred Kup Radivoja Koraća odigraće u Minhenu protiv Bajerna, 9. februara.

Video: Čarobnjak Kampaco bacao magije po Morači: Zvezda pregazila Budućnost usred Podgorice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • цср

    20. januar 2023 | 21:11

    Где журите,има још 14 кола до плеј-офа

  • Djole

    20. januar 2023 | 23:21

    Pa i jeste. Ako pobedi Zvezda, Partizan je ispao. A ako pobedi Partizan ispali su i jedni i drugi :). Volim Partizan ali je muka gledati kako igramo

  • Oki

    20. januar 2023 | 21:32

    Bitnije ako se već gubi sa kojom razlikom kao zvezda veceras i Partizan protiv makabija jer bice borbe do samog kraja jer sve može da se dobije kući.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA