"Počeli smo loše, završili smo još gore, nismo bili dobri": Ivanović samokritičan posle poraza u Kaunasu

Trener Crvene zvezde nije bio zadovoljan viđenim

  • 11
Duško Ivanović, KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su veoma težak poraz od Žalgirisa u Litvaniji sa 71:66, iako su na samo četiri mintua do kraja imali prednost od sedam poena i praktično dobijenu utakmicu u svom džepu. Ipak, sve se srušilo na samom kraju.

Posle utakmice je svoje impresije o meču izneo i Duško Ivanović, trener Crvene zvezde, koji nije bio zadovoljan viđenim.

- Mislim da smo večeras počeli loše, meko, a završili smo takođe meko i još lošije. Ali ovakvom igrom, mislim kad smo igrali našu odbranu, kad smo igrali sa strpljenjem u napadu, igrali smo dobro. Poslednja dva minuta meča u napadu nismo imali ideje, nismo igrali, Ulanovas je sa dve trojke odlučio utakmicu - započeo je Ivanović, koji se potom osvrnuo na razloge te loše igre.

- Poslednja dva minuta smo bili slabi u napadu, nismo imali ideju, promenili su odbranu, a mi smo hteli da igramo jedan na jedan, uzeli smo neke lude šuteve i to nije način da pobedimo utakmicu.

Duško Ivanović, KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Zvezda je dosta slabije počela meč, napravila je čak 10 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, a potom su u drugom napravljene i određene izmene, pa je meč na kraju završila sa 14 izgubljenih lopti.

- Naš veliki problem jeste kako smo igrali prvih 20 minuta, nismo igrali kao ozbiljan tim, nije pitanje da li igrate dobro ili loše, ali morate da igrate jako i sa idejama, a prvih 20 minuta nismo igrali, izgubili smo 10 veoma lakih izgubljenih lopti i to ne jer Žalgiris igra agresivno, već zato što jednostavno nismo bili dobri.

Jedna od lošijih stvari, ako se izuzme ovaj poraz, jeste i činjenica da je Zvezda poražena sa pet razlike, dok su u Beogradu slavili sa četiri, pa su tako pokvarili i međusobni skor sa ekipom iz Litvanije.

- Mi smo hteli, ali poslednji šut sa osam metara je bio kao i svaki u poslednja dva minuta, sa osam ili 10 metara.

Pokušali su mediji iz Litvanije da upitaju o Polonari, ali je on izbegao to pitanje.

- Akile je dobar igrač, a on je sada igrač Žalgirisa i on je večeras bio dobar.

Video: Trener Zvezde najavio veliko pojačanje pred gostovanje Žalgirisu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA