Bivši Partizanovi igrači dominirali u Baru: Pecarski i Glas nadjačali sjajnog Sanija Aranitovića u drami

Penal završnica morala je da odluči drugi meč ovog petka u ABA ligi

  • 0
KK Mornar Bar - KK Cibona Foto: ABA liga - KK Mornar Bar - Media Pro

Drama do poslednje sekunde u Baru pripala je košarkašima Mornara. Iako su vodili kroz najveći deo meča, umalo su od gotovog u završnici napravili veresiju, pošto se Cibona opasno približila, pa čak i povela na oko minut i po do kraja. Međutim, staloženošću sa linije penala, Barani su ipak sačuvali pobedu u svojim rukama - 83:81.

Mornar je u nekoliko navrata imao i po 13 poena viška na svom kontu. Međutim, borbena Cibona se nije tek tako predavala, pa je početkom završne deonice čak na trenutke uspevala da pređe i ispred Barana, a kao što smo pomenuli, tu prednost imala je i na 90 sekundi do kraja.

Stegnuti su bili i jedni i drugi, o čemu najbolje svedoče procenti šuta. Kako se bližila završnica, a rezultat je i dalje bio gotovo u potpunosti u egalu, u momke obe ekipe ušla je i određena doza nervoze, pa su i pogoci iz izglednih pozicija izostali.

Sjajnu partiju u timu Mornara pružio je doskorašnji član Partizana, Gregor Glas. Slovenac je ubacio 17 poena, a uz to je sakupio i četiri skoka i dve asistencije. Ipak, šou mu je oteo srpski košarkaš, Marko Pecarski sa 18 poena i 12 skokova što je bilo dovoljno za dabl-dabl. Dobar je bio i Antonio Vranković sa 17 poena, kao i Daron Rasel koji je dobacio do 15.

Ono što je posebno impresivno jeste to što je za Cibonu dominirao nekadašnji član Partizana, ali i Crvene zvezde, Aleksandar "Sani" Aranitović, koji se definitivno budi u Zagrebu posle serije teških povreda. Srpski košarkaš ubacio je 22 poena, pri čemu je za tri šutirao 5/6, a uhvatio je i sedam skokova uz jednu asistenciju. Pomagao mu je Marko Baković koji je dogurao do 14 poena.

ABA LIGA - 16. KOLO

Petak

Split - FMP 91:95

Mornar - Cibona 83:81

Subota

MZT - Budućnost (17.00)

Nedelja

Borac - Igokea (17.00)

Studentski centar - Partizan (19.30)

Ponedeljak

Crvena zvezda - Cedevita Olimpija (18.00)

Mega - Zadar (20.00)

Standings provided by Sofascore

Video: Čarobnjak Kampaco bacao magije po Morači: Zvezda pregazila Budućnost usred Podgorice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA