≫ 

Denver i bez Jokića ume da "zabiberi", Nagetsi dali rivalu 135 poena, Nikolin duh ušao u Mareja!

Džamal zabeležio prvi tripl-dabl u karijeri

  • 0
džamal marej Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Denvera zatrpali su koš Indijane u noćas odigranom meču NBA lige u Koloradu, rezultat je bio 134:111, a bila je ovo deveta uzastopna pobeda tima iz Kolorada.

Ova dobija na dodatnom značaju jer je Melounov tim bio bez najboljeg igrača nikole Jokića koji je odmorio zbog lakše povrede.

Nije to bio nikakav problem po domaći sastav u kojem se, uprkos izostanku specijaliste za tripl-dabl, našao igrač koji je vodio tim sa ovim učinkom i ovog puta. Tu ulogu preuzeo je Džamal Marej koji je meč završio sa 17 poena, 14 skokova i 10 asistencija.

- Samo smo igrali našu igru, bili smo agresivni. Izašli smo i dobro se zabavili. Lopta je išla od jednog do drugog - rekao je Marej posle meča.

Marej i Jokić su pre meča bili u centru pažnje zbog stajlinga, slučajno ili ne kao da su se dogovorili šta da obuku pošto je Somborac došao u halu u narandžastom odelu i košulji sa narandžastim dezenom, a Kanađanin je igrao u patikama iste boje.

- Nisam znao da će doći kao breskvica na utakmicu - bio je spreman na šalu Marej.

Marej je i u bukvalnom smislu "bio Jokić" protiv Indijane.

- On meni stalno krade tripl-dabl, bilo je zaista sjajno što je konačno jedan meni pripao - nastavio je Kanađanin u istom šaljivom duhu.

Dobra vest po Denver stigla je nešto kasnije iz Los Anđelesa gde su Lejkersi porazili Memfis 122:121 pa su sada Nagetsi učvrstili poziciji broj jedan na Zapadu sa pobedom više i porazom manje ispred Grizlija.

Inače, osim Mareja, najzaslužniji za pobedu Denvera protiv Indijane bili su oni od kojih se i najviše očekuje da napadački vuku ekipu, posebno kad Jokić nije tu: sjajni Gordon je doneo ekipi 28 poena, a Majkl Porter Džunior ubacio 19 poena.

Ovo je takođe bila 16 uzastopna pobeda Denvera na svom terenu.

Video: Jokić je mašina koja se ne zaustavlja: Ukradena lopta, pa vrhunska asistencija preko pola terena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA