Partizanov jači trening u Morači za derbi sa Zvezdom: Anđušić i Naneli rešetali, Lesor zakucao SC Derbi

Lako i ubedljivo slavili su igrači Željka Obradovića i ovaj put

  • 36

Košarkaši Partizana porazili su Studentski Centar rezultatom 100:81 (22:23, 29:17, 22:22, 27:29) u meču 16. kola regionalnog takmičenja, lako, ubedljivo, sa mnogo rutine i bez prevelike potrošnje i utroška energije koja će im, sasvim sigurno, biti potrebna za ono što sledi u petak - evroligaški večiti derbi sa Zvezdom u hali "Pionir".

Najefikasniji kod gostiju bili su Anđušić sa 17 poena, Egzum sa 16, Lesor sa 15 i Naneli sa 12 poena.

Anđušić i Naneli su danas bili za svaku pohvalu, ovaj dvojac je Partizanu doneo zbirno sedam trojki koje su lomile svaku defanzivnu šemu domaćih i dale obojici, ali i gostima generalno, sigurnost, i pre svega stalno rezultatsko vođstvo.

Danilo je pogodio tri trojke iz isto toliko šuteva dok je u poslednje vreme osporavani Amerikanac četiri trojke pogodio iz šest pokušaja.

Partizan je ključnu razliku napravio u drugoj četvrtini koja je, ujedno, bila i najbolji period igre domaćih - ali samo u prvih pet minuta.

Domaći sastav je na krilima raspucanog Megija, te Tasića, došla do maksilanih sedam poena prednosti, a onda je na scenu stupio Partizan. Od tog trenutka, pa do samog kraja, na terenu "Morače" postojao je samo jedan tim.

Pred dobro popunjenim tribinama, Beograđani su ekspresnom serijom od 10:0 preokrenuli, a onda do kraja poluvremena podigli razliku na 11 poena.

SCD, Partizan Foto: ABA liga

Nastavak je doneo ujednačenu napadačku partiju oba tima, treća deonica je bila lepa za oko zbog efikasnih rešenja na obe strane, da bi poslednji period meča potvrdio totalnu dominaciju evroligaša.

Sve vreme, Lesor je dominirao u reketu, bio je nezaustavljiv, jednako dobar, gotovo bez greške, bio je Egzum, koji su, uz već pomenute Nanelija i Anđušića, najjače gurali Partizan do novog ABA trijumfa.

Tasić je na drugoj strani bio odličan sa 17 poena, Megi je dao 16, Džeskon se probudio u drugom poluvremenu i na kraju došao do 12 poena.

TOK UTAKMICE

STUDENTSKI CENTAR - PARTIZAN 81:100

4/4

38. minut - Jednu od boljih utakmica danas igra Anđušić čiji poeni Partzanu donose sigurno odstojanje pred samu završnicu. Precizni su i domaći, ali kasno.. Džekson se razigrao, Tasić pokazuje kvalitet. Crno-beli vode 89:79.

35. minut - Trojka Nanelija, njegova četvrta danas, pa trojka Anđušiča u narednom napadu, njegova treća iz tri pokušaja, i Partizan ovim naletom definitivno stavlja tačku na utakmicu. Trener domaćih zvao je tajm-aut na 84:69 za crno-bele.

SCD, Partizan Foto: ABA liga

33. minut - Dominantna partija Matijasa Lesora, Francuz nema premca u reketu u kome gospodari i završava solo akcije atraktivnim zakucavanjima. Lesor je i najefikasniji u Partizanu sa 13 poena, ima i 6 skokova. Vode gosti 78:67.

3/4 - 62:73

30. minut - Vrlo dinamična i efikasna treća deonica, 20:20 je u ovoj četvrtini. Lesor je ušao umesto Brodzijanskog, za prve minute u nastavku. SC se vratio u život, 71:60 je za goste. Lesor je nezadrživ, perfektan potez Francuza. Pavlićević stavlja tačku na ovu deonicu.

27. minut - Pronašli su igrači domaćeg tima napadački ritam u nastavku, Džekson se probudio i pogodio prvu trojku, ali i Naneli je večeras u elementu. Pogodio je svoju treći trojku američki šuter. pogađa i Tasić. Igra se koš za koš. U igri je i Brodžijanski. Dva vezana zakucavanja Vukčevića. vodi Partizan 68:54.

SCD, Partizan Foto: ABA liga

25. minut - Džekson nije u elementu večeras, odlično gosti brane najboljeg strelca SC-a, koji ima samo četiri poena na svom kontu, po dva za svako poluvreme. Crno-beli vode, kontrolišu igru, za sve se pitaju na terenu...

23. minut - Potpuna kontrola ige Partizana u drugom poluvremenu, raste i prednost gostiju koje je, posle nove trojke Nanelija 57:42. Prethodno je i Egzum probio i pogodio, uz prekršaj.

2/4 - 40:51

20. minut - Trojka Egzuma, ide Partizan na dvocifrenu razliku. Potpunu kontrolu meča su uspostavili crno-beli, kvalitet dolazi do punog izražaja. Smajuje sa linije penala SC - 40:49.  Trifunović donosi "+11" za goste.

19. minut - Razigrali su se crno-beli, pogodio je i Naneli, i to trojku, pre toga Anđušić je poentirao. Hadžibegović je doneo poene za domaći tim, a Vukčević, pošto je fauliran, bio siguran sa linije penala. Vode gosti u samoj završnici poluvremena 45:37.

SCD, Partizan Foto: ABA liga

16. minut - Daleko bolja partija Partizana sada, koji je očas posla preokrenuo rezultat i vodi 34:31. Serija 10:0 zapečaćena je posle trojke Anđušića. Posle dugo vremena Vučeljić donosi poene za Podgoričane. Vode crno-beli 36:35. Anđušić je vrlo raspoložen, njegovi novi poeni za novi rezultatski iskorak Partizana - 40:35.

14. minut - Tajm-aut sada traži trener domaćih Žakelj, jer je Partizan odovorio serijim 4:0 (zakucavanje Lesora, penali Anđušića). Gube loptu gosti u prvom psoedu posle predaha. Crno-beli ponovo greše, Vukčević pravi prekršaj u napadu... Ne greši Lesor u narednoj akciji, serija gostiju 6:0. Ekspresno je istopljena razlika Studentskog Centra (31:30).

13. minut - Sjajan period meča za SC, serija 8:0 i najubedljivije vođstvo do sada za 31:24. Tasić je nastavio gde je stao Megi, Partizan je izgubio još jednu loptu, što koristi Vučeljić za lagane poene. Obradović nije zadovoljan i zove na predah svoje igrače.

11. minut - Vraća vođstvo Partizanu zakucavanjem Smailagić, ali Megi je neumoljiv u šutu za tri - pogodio je pod faulom. Već deset poena za njega, vodi SC 27:24.

1/4 - 23:22

10. minut - Haotičan finiš i egal na kraju. SC je imao napad, Megi je promašio za tri, Ledej je udario strašnu rampu i Partizan je došao do lopte, ali samo na kratko. Smailagić je izgubi posed, Vučeljić je to kaznio.

9. minut - Partizan je preuzeo kontrolu meča u oba pravca, 17:9 je bio rezultat posle poena Lesora. Domaći su uzvratili njihovim naletom 6:0. Tasić je pod samm obručem poentirao. Uzvratio je odmah Eksum.

7. minut - Nova trojka za goste, precizan je bio Trifunović, Partizan preorkeće i vodi 10:7. Ide i treća vezana trojka crno-belih, sad je Papapetru ubacio!

5. minut - Sporiji početak Partizana, napadački vrlo slaba rešenja zasad, otud i vođstvo gostiju koji u začetku meča deluju organizovanije i preciznije. Promašio je Drežnjak, SC vodi 7:4. Panter donosi egal trojkom.

3. minut - Vodi Studentski Centar 4:2, trojku je pogodio jedan od najpreciznijih šutera lige Flečer Megi.

Standings provided by Sofascore

Video: Hit scena sa meča Partizana: Lesor peva s Grobarima na srpskom i uči Papapetrua reči pesme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    22. januar 2023 | 19:49

    Јел и Валенсију победили 50 разлике, као и МЗТ?

  • No

    22. januar 2023 | 20:12

    Nanali i Ledej strasno zainteresovani za igru.

  • glok

    22. januar 2023 | 21:25

    Zanimljivo kako je SC odigrao svom snagom sa Zvezdom, i totalno rekreativno sa klubom jsd-ovaca.Naravno Dusko Vujosevic medju glavnima u SC, pa i ne cudi.A i brat blizanac su Buducnosti koja igra prijateljske sa partizanom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA