Sloga oštro kažnjena od KLS zbog štrajka igrača i bojkota meča: Moraće da plati 580.000 dinara, oduzet i bod

Podsetimo, Kraljevčani nisu otputovali na planirano gostovanje u Pančevo ekipi Tamiša

  • 7
KK Sloga Kraljevo Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Teški i neprijatni dani za kraljevačku košarku. Ekipa Sloge nedavno nije otputovala na gostovanje Tamišu u Pančevu zbog štrajka igrača zbog neisplaćenih zarada, a sada će morati da snose sankcije koje im je izrekla Košarkaška liga Srbije.

Posle svih ovih dešavanja je kompletna uprava Sloge podnela neopozivu ostavku, a tehničko funkcionisanje kluba do formiranja nove Uprave biće zadatak Grada Kraljeva. S tim u vezi, neće biti problema sa njihovim učešćem na narednom balonu ABA 2 lige koji se igra u Banjaluci.

Ipak, kasa Sloge moraće da bude ispražnjena za čak 580.000 dinara zbog nedolaska na utakmicu na osnovu člana 52. i tačke E2 Disciplinskog pravilnika KLS. Na osnovu iste stavke, kažnjen je i trener Marko Dimitrijević zabranom vršenja dužnosti na četiri utakmice.

Sankcije će morati da trpi i službeni predsednik kluba, Đorđe Gudžulić koji takođe neće moći da vrši dužnost na četiri naredne utakmice Sloge u Košarkaškoj ligi Srbije.

Direktor takmičenja, Aleksandar Grujin u saopštenju je naveo da će Sloga dobiti nula bodova za meč sa Tamišom, odnosno da će im tako faktički biti oduzet jedan bod.

U slučaju ponovnog prekršaja, Kraljevčanima preti izbacivanje iz lige, a svi mečevi u tom slučaju biće registrovani rezultatom 20:0.

Video: Partizan u Podgorici odradio trening za Večiti derbi u Evroligi: Studenti su preslabi za crno-bele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lou

    23. januar 2023 | 15:45

    Koliko je platio partizan za negiranje. Srpske lige

  • fegi

    23. januar 2023 | 14:39

    A sektasi?

  • Boban

    23. januar 2023 | 14:51

    KLS??? Sta bese to, Partizan im pobeze u finalu ja pomislih pobegli u inostranstvo a ono opet jasu,ali one slabe i jadne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA