≫ 

Zvezda "preživela" Cedevitu u "NBA utakmici": Pionir video kišu trojki, Kampaco i Vildoza plesali po terenu

Crveno-beli su imali i određenih problema tokom meča, ali su uspeli da na kraju slave

  • 58
KK Crvena zvezda - KK Cedevita Olimpija Foto: www.aba-liga.com/ Crvena zvezda mts/Djordje Kostic

Košarkaši Crvene zvezde slavili su protiv Cedevita Olimpije sa 100:95 u meču 16. kola, čime su i uspeli da dođu do prvog mesta na tabeli ABA lige, dok su navijači u Pioniru mogli da vide jednu "NBA utakmicu".

Zvezda je imala dosta muke, ali je nošena Argentincima, Lukom Vildozom (15 poena), ali i Kampacom (19 poena) uspela da napravi prevagu, dok se mora istaći i da je ključnu ulogu imao Ognjen Dobrić koji je svojom trojkom na dva minuta do kraja doneo pobedu Zvezdi, a gde je zabeležio čak 18 poena. Kod Olimpije je dosta dobar bio Jogi Ferel sa 22 poena, dok je šutersku rapsodiju doživeo i Marko Jeremić sa 16 poena (pet trojki).

Generalno je šuterski bila raspoložena Cedevita Olimpija koja je postigla čak 19 trojki i imala preko 50 odsto šut iza linije 6,75.

Viđena je i drama na samom kraju, ali na sreću crveno-belih, Zvezda je sačuvala smirenost i odnela je pobedu. Zvezda je ovom pobedom napravila i sjajnu uvertiru pred večiti derbi u Evroligi, koji se igra u Pioniru 27. januara.

KK Crvena zvezda - KK Cedevita Olimpija Foto: www.aba-liga.com/ Crvena zvezda mts/Djordje Kostic

Veoma raspucana igra, obe ekipe su bile isuviše raspoložene za košarku ove večeri što se videlo i od uvodnih minuta susreta. Cedevita Olimpija je odmah pokazala da nije došla s belom zastavicom u rukama, već je došla da igra i da šutira.

Počeli su da pogađaju trojke, to im je bilo glavno oružje koje ih je služilo svih 40 minuta. Tokom prvog poluvremena su u nekoliko navrata i vodili zbog trojki, a u trećoj deonici su se time i spasili poraza.

Zvezda je napravila veliku prednost u tom trećem delu igre, otišli su na čak +16 zbog šuteva Dobrića, Kampaca i Vildoze, ali je Jeremić bio taj koji je nadomestio izostanak Jogija Ferela koji je odmarao zbog četiri faula, pogađao je trojke u serijama.

KK Crvena zvezda - KK Cedevita Olimpija Foto: www.aba-liga.com/ Crvena zvezda mts/Djordje Kostic

Ušla je Zvezda u poslednju deonicu sa prednošću od 10 poena, koja je ubrzo narasla i do 13 poena, kada je Kampaco postigao trojku i time praktično pomislio da je Zvezda uradila "završni potez", međutim, Ferel se vratio u igru i nastavio da šutira i pogađa.

Zvezda je imala i 93:83 na nešto više od pet minuta do kraja, ali potom dve trojke, prvo Alibegović, potom i Ferel pogađaju i vraćaju rezultatsku neizvesnost u meč.

Međutim, na sreću crvneo-belih, uspeli su da prežive napade Olimpije, a Dobrić je i postigao trojku, kojom je kaznio nekoliko slabih napada Olimpije, napada kojima su mogli da se vrate u meč.

KK Crvena zvezda - KK Cedevita Olimpija Foto: www.aba-liga.com/ Crvena zvezda mts/Djordje Kostic

Zvezda - Cedevita Olimpija 100:95

TOK MEČA UŽIVO:

00:00 (100:95) - Kraj meča u Pioniru!

01:50 (95:91) - Loše rešenje je odbarao Luka Vildoza i izgubio je loptu, ali odličnu odbranu igra Zvezda i spašava se u ovom sluačju.

04:45 (93:89)- Nastavlja Cedevita sa trojkama, Džoš Adams je takođe postigao trojku i nastavio je neizvesnost ovog meča. Evo i dve trojke u samo dva napada za Cedevita Olimpiju i sve je opet u igri!

06:17 (91:80)- Malo nesmotreniji napad Zvezde i izgubljena lopta, Cedevita Olimpija je pogodila i trojku preko Murića, pa je ponovo spustila razliku na ispod 10 poena, ali odmah uzvraća Nemanja Nedović svojim polaganjem.

07:13 (89:77) - Mitrović je sada napravio grešku, lošte je dodao loptu Lazareviću i ona je otišla u aut. Odmah je usledila i izmena, pa je umesto Lazarevića ušao Luka Vildoza, te Zvezda sada ima moćnu petorku u vidu - Kampaco, Vildoza, Nedović, Mitrović i Petrušev.

09:29 (89:74)- Nastavlja se teror Fakunda Kampaca, koji je sada pogodio i trojku preko Eda Murića za +15.

IV Četvrtina

00:00 (84:72) - Kraj treće četvrtine! Zvezda je preuzela primat utakmice, iako je prednost išla do čak 16 razlike, uspeli su da se vrate u meč, ali ih i dalje muči argentinski duo Kampaco - Vildoza, gde jednostavno nemaju rešenja za njih.

01:30 (81:68) - Kampaco je nastavljao da ostavlaj svojim saigračima odlična dodavanja, ali imaju problema da oni to pretoče u poene. Tako je Luka Mitrović morao svoje poene da zaradi tek sa linije slobodnih bacanja, iako mu je Kampaco ostavio dodavanje pod košem.

KK Crvena zvezda - KK Cedevita Olimpija Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

03:05 (78:64) - Razletela se Crvena zvezda u ovim momentima, pogađaju sve što šutnu i to preko svih košarkaša, a posebno preko Ognjena Dobrića koji je ušao u "vatru". Naravno, ne treba izostaviti ni sjajnog Marka Jeremića iz Cedevita Olimpije koji jedini i održava svoj klub u životu sa torjkama.

07:23 (64:52) - Petrušev pogađa na startu drugog poluvremena daleku dvojku, da bi se potom i nastavila rapsodija poena crveno-belih, pogodio je trojku i Lazić, a onda su poentirali i Dobrić i ponovo Petrušev za prvu dvocifrenu prednost.

III Četvrtina

00:00 (55:49) - Kraj poluvremena: Vildoza pogađa trojku saaa centra!  Ferel je nastavio da pogađa, ovoga puta sa slobodnog bacanja, ne ume da promaši Amerikanac, dok na drugoj strani uzvraća Kampaco. Ferel je zabležio indeks od 22 za prvo poluvreme, uz 16 poena. Sa druge strane je odličan Kampaco sa 16 poena, indeksom od 14 i dve asistencije, ali je odličan i Vildoza sa 11 poena i indeksom od 17.

Video: Vildoza sa više od pola terena u poslednjoj sekundi za opšti delirijum u Pioniru

01:51 (51:47)- Opet trojka Cedevita Olimpije... Ovoga puta je precizan bio Džoš Adams. Međutim, sada i Zvezda uzvrća trojku, ovoga puta preko Ognjena Dobrića, ali, opet i trojka Olimpije... Njihova 11 trojka na meču.

03:52 (44:39) - Marko Radović je postigao nove poene, jednu od retkih dvojki za Olimpiju. Kampaco je postao svestan kako mora da igra, jednim driblingom je izbacio odbranu i poentirao je pod košem. Opet Kampaco, ovoga puta je promešao odbranu, ali je asistirao, da bi potom i sam pogodi otrojku na asitsenciju Luke Vildoze.

KK Crvena zvezda - KK Cedevita Olimpija Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Video: Kampaco za 4 sekunde pretrčao od koša do koša i pogodio u poslednjoj sekundi

05:48 (37:37) - Neverovatno šutira Cedevita za tri poena! Još jednu trojku je postigao Marko Jeremić, njegovu treću. Lazarević je potom omašio voema lak šut, ali je izborio i novi napad i dao je loptu Petruševu, ali je i Omić bio siguran na drugoj strani. Kampaco opet preuzima sve u svoje ruke i probija odbranu, a onda i Lazarević ponovo vraća sve u igru i na nerešen rezultat.

07:34 (28:28) - Odmah poenima otvara Matic Rebec, koji je sjajnim driblingom izbacio Luku Mitrovića. Na drugoj strani je siguran bio i Nedović, dok Zvezda nastavlja sa odličnom odbranom, koja se raspala odmah posle promašaja Petruševa, jer je još jednu trojku pogodila ekipa Cedevita Olimpije.

II ČETVRTINA

00:00 (26:23) - Kraj prve četvrtine. Dve ukradene lopte Kampaca i uspeva Zvezda da okrene rezultat, odlično se snašao i položio, a potom je izborio i dva slobodna bacanja, gde je oba realizovao. Na drugoj strani je Ferel pokušao za tri, ali je dobio samo tri bacanja, i sva tri je iskoristio, da bi na kraju Kampaco i postigao poene za kraj četvrtine.

KK Crvena zvezda - KK Cedevita Olimpija Foto: www.aba-liga.com/ Crvena zvezda mts/Djordje Kostic

01:41 (17:20) - Tri penala su vratila Zvezdu na samo poen zaostatka, međutim, sjajni Jogi Ferel ne prestaje da briljira, postigao je već svoj 11 poen na ovom meču. Ali stiže i Zvezda do izjednačenja preko Branka Lazića i njegove trojke. Ne prestaje ni Cedevita Olimpija da pogađa trojke, ovoga puta je to uradio Edo Murić i opet je vratio svoj tim u vođstvo. Mogao je Lazarević sa linije bacanja da vrati svoj tim opet na poen zaostatka, ali je dva puta promašio.

03:32 (12:15) - Odlična odbrana Zvezde i ukradena lopta Branka Lazića koja omogućava novi napad, ali su šuteve za tri promašili i Luka Vildoza i Branko Lazić, no, ponovo dobra odbrana omogućava nove napade i novi juriš ka izjednačenju. Međutim, Lazić je promašio zicer, ali i greške Olimpije održavaju Zvezdu u životu. Evo i tehničke greške za trenera Juricu Golemca zbog pridike sudijama.

KK Crvena zvezda - KK Cedevita Olimpija Foto: www.aba-liga.com/ Crvena zvezda mts/Djordje Kostic

04:58 (11:15) - Nastavlja Cedevita da šutira trojke, ali i da promašuje. Opet je Jeremić bio neprecizan, dok je na drugoj strani i Kampaco promašio flouter. Opet Jogi Ferel, pogađa Amerikanac svoju treću trojku, ali uzvraća i Luka Vildoza trojkom. To nije kraj trojkama, evo ga i Alibegović!

06:48 (8:9) - Oduzeo je Ben Bentil loptu, ali je bio sebičan, nije žeoe da uposli Kampaca i promašio je polaganje na drugoj strani, što je odmah kaznio Jogi Ferel novom trojkom. Treća trojka Cedevita Olimpije od početka utakmice. Odmah je Ivanović odlučio da izvede Bentila zbog njegovih grešaka, a u igri je Lazarević. Odmah Stefan Lazarević i hvata ofanzivni skok i pogađa uz faul.

08:11 (6:6) - Krenuo je trojkom Ben Bentil, ostao je sam u ćošku, ali je na drugoj strani odmah uzvratio i Jeremić, dok je odmah nove poene postigao Ben Bentil. Zvezdin krilni centar je očigledno spreman za igru. Vildoza je fgauliran, ali je postigao samo jedno od dva bacanja, da bi i Ferel odgovorio trojkom.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaše Crvene zvezde očekuje meč 16. kola ABA lige, ujedno i njihov prvi duel protiv ekipe Cedevita Olimpije u ovoj sezoni, s obzirom na to da je prethodni otkazan zbog korona virusa. Zvezda će biti domaćin, a meč kreće od 18 časova (Arena sport 1 premium).

Zvezda stiže u svoj Pionir posle veoma nezgodnog meča u Evroligi, gde su poraženi od Žalgirisa sa 71:66, a gde su praktično imali dobijenu utakmicu, pošto su imali i prednost od čak sedam poena u poslednja četiri minuta susreta.

Ipak, tada je usledila serija Žalgirisa, Zvezda kao da je zaboravila da igra košarku i usledio je poraz. Međutim, nema Zvezda previše vremena za "kukanje", s obzirom na to da igraju protiv Cedevita Olimpije, dok je sledeći meč zakazan već za petak (27. januar), gde igraju protiv Partizana u Evroligi.

Ovo je ujedno i nova prilika za ljubitelje crveno-belih da gledaju Fakunda Kampaca na terenu, pod svodovima Pionira, pošto Argentinac nema pravo nastupa u Evroligi, dok ima samo u ABA ligi.

Video: Trener Zvezde najavio veliko pojačanje pred gostovanje Žalgirisu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    23. januar 2023 | 19:55

    Цедевита се представила лепо, као најозбиљнији кандидат за финале аба са нама..

  • Boban

    23. januar 2023 | 18:54

    Grobari prate Zvezdu, svaka vam cast, ipak znate ko je najjaci klub zadnjih 10 godina

  • KiM

    23. januar 2023 | 19:02

    Sto volim kad je pionir pun i protiv velikih timova i protiv malih kao sto su Cedevita, buducnost, patlidzan 🤍♥️🤍♥️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA