Zvezda se oglasila povodom grafita Grobara na Pioniru: "Da li je ovo najava incidenata? Obavestili smo MUP"

Crvena zvezda ne želi ništa da prepusti slučaju u ovoj situaciji, te sa određenom dozom opreza ulaze u ovaj meč, motreći i na navijače

  • 96
Navijači, Grobari, KK Crvena zvezda, Pionir Foto: Wikipedia / KK Crvena zvezda

Bliži se i treći večiti derbi u košarci ove sezone, novi u Evroligi, gde će Crvena zvezda u petak, 27. januara, dočekati Partizan u Pioniru s početkom od 19 časova. Kao uvertiru, Grobari su "crtali" uvredljive grafite po ovoj hali, dok se oglasio i klub.

Još nije poznato da li će na meču biti navijača Partizana, a i ako ih bude, koliki procenat će moći da dođe na utakmicu. Kada je Zvezda gostovala Partizanu, oko 600 navijača crveno-belih je prisustvovalo meču u Beogradskoj areni, pa samim tim i crno-beli očekuje bar srazmeran broj.

Međutim, ono što im ne ide na ruku jeste dešavanje koje se desilo u Pioniru, gde su nastali brojni grafiti, a povodom svega se oglasila i Crvena zvezda, koja je upozorila da je sve isplanirano i da je ovo sve "najava" incidenata.

Saopštenje kluba prenosimo u celosti.

- Crvena zvezda obaveštava javnost da je u noći između ponedeljka i utorka dvorana „Aleksandar Nikolić“ koja je u vlasništvu grada Beograda, Republike Srbije, i ujedno nadležnosti SC Tašmajdan, vandalizovana brojnim šovinističkim i uvredljivim grafitima koje su ispisali navijači Partizana. Osim što se ovo dogodilo u vrlo delikatnom trenutku, samo tri dana pre odigravanja utakmice 21. kola Evrolige između Crvene zvezde i Partizana, i može dodatno da podgreje atmosferu pred ovu utakmicu, oštećena je javna imovina koja je u vlasništvu građana Republike Srbije.

- Kao klub se pitamo kome odgovara da ovo radi, i da li je ovo samo najava za incidente koji bi mogli da se dogode u petak pre i tokom utakmice Evrolige u hali Aleksandar Nikolić. Crvena zvezda organizovao je veliki broj ovakvih utakmica u prošlosti, organizovaće na najbolji mogući način i utakmicu u petak. Međutim, nakon skrnavljenja hale, koja nije u vlasništvu kluba, več svih nas, otvoreno upozoravamo javnost da će u slučaju bilo kakvog incidenta u petak odgovornost snositi druga strana, odnosno pojedinci kojima i na ovaj način odgovara da diskredituju naš klub.

- Crvena zvezda je o svemu je već obavestila sve nadležne organe, uključujući i MUP kako bi se počinioci ovog “herojskog” čina i “napada” na zidove prazne hale u pola noći pronašli i sankcionisali. Crvena zvezda poziva sve svoje pristalice, navijače kluba da ne nasedaju na bilo kakve provokacije, već da fer i sportski navijaju i pruže podršku našem timu da dođe do pobede u 21.kolu Evrolige.

Video: Vildoza sa više od pola terena u poslednjoj sekundi za opšti delirijum u Pioniru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    24. januar 2023 | 15:34

    "Починиоци овог херојског чина и напада на празну халу"!🤣 Прскај 🤣🤣🤣

  • Ujka Zitko PFK

    24. januar 2023 | 15:57

    Poruka je jasna! Recikliraj!!!!

  • jokan

    24. januar 2023 | 15:57

    Dokle braco Srbi ovi tudjmanovi uljezi da nas ponizavaju.Zvezda Srbija nikad Yu🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏👍😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA