≫ 

Svemogući Nikola MVP Jokić: Novi tripl-dabl, rešio utakmicu flouterom 17 sekundi pre kraja!

Bog ove igre

  • 3
nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Denvera slavili su u Luizijani protiv Nju Orleansa rezultatom 99:98 - i još jednom je sijao Nikola Jokić!

Srpski košarkaš koji nezadrživo hita ka svojoj trećoj uzastopnoj tituli najkorisnijeg igrača najjače lige sveta zabeležio je još jedan tripl-dabl učinak, a sem toga, kao šlag na tortu nove majstorske partije, rešio je utakmicu poenima na 17 sekundi pre kraja.

Jokić je u tom ključnom napadu odigrao pik end rol sa Džamalom Marejem, dobio loptu u reketu a onda sa mnogo osećaja, majstorski, nabacio flouter na obruč i pogodio "bez koske". Bio je to njegov 25. poen na meču, upisao je još i 11 skokova i 10 asistencija!

Sve ovo posle dva meča pauze zbog lakše povrede.

Pogledajte trenutak odluke, mirnoću Somborca, meku ruku i ubitačnu završnicu za slom odlične ekipe Pelikansa.

Pedantni američki statističari izneli su podatak da Denver ima skor od 15 pobeda i nula poraza svaki put kad je Jokić imao tripl-dabl. Dakle, kad Srbin ispuni tri najvažnije statističke kolone dvocifrenim brojkama, Nagetsi nikad ne gube. A to radi sada već redovno.

Tim Majka Melouna je ove sezone, kao nijedne pre, sazreo da konačno uradi velike stvari.

Nagetsi suvereno drže čelo tabele Zapadne konferencije sa skorom 34-14, na pobedu su iza najboljeg tima lige Bostona i sada već polako odmiču prvom pratiocu na Zapadu ekipi Memfisa (31-16).

Za pobedu u Nju Orleansu, osim Jokića, najzaslužniji je bio Džamal Marej koji je takođe meč završio sa 25 poena, po 11 su postigli Gordon i Braun, i definitivno je ova četvorka najjače gurala goste do konačnog uspeha.

nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

A malo je nedostajalo da sve bude košmarno po Denver jer su Pelikansi uspeli da anuliraju minus od čak 19 poena i da prvi put povedu na utakmici 36 sekundi pre kraja preko Vilija Ernangomeza sa penala.

Jokić je potom, u već opisanom napadu, vratio vođstvo na stranu Denvera, ali tu nije bio kraj uzbuđenjima - Nju Orleans je nakon toga propustio još tri šuta za pobedu!

Najpre je promašio Mekalum, posle ofanzivnog skoka imali su domaći i šut od Herberta Džounsa, ali je izblokiran, a onda i još jednu priliku posle nove osvojene lopte u napadu! Na vrhuncu drame, posle tajm-auta Pelikansa, odgovornost je ponovo preuzeo Mekalum i ponovo promašio šut.

Tek tada su gosti mogli da odahnu...

Rezultati

Indijana - Čikago 116:110

Majami - Boston 98:95

Njujork - Klivlend 105:103

Nju Orleans - Denver 98:99

Dalas - Vašington 126:127

Finiks - Šarlot 128:97

Los Anđeles Lejkers - Los Anđeles Klipers (u toku)

Пласман обезедио Sofascore

Uskoro opširnije...

Video: Jokić je mašina koja se ne zaustavlja: Ukradena lopta, pa vrhunska asistencija preko pola terena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    25. januar 2023 | 06:51

    Srecno dobijena utakmica! Nikola opusteno i bez mnogo napora do tripl dabla, koliko je uzivanje gledati kako se igra kosarke!

  • igor

    25. januar 2023 | 09:19

    I onaj Pesic ovakvog igraca drzi zadnju cetvrtinu na klupi u kljucnoj utakmici a sad se sepuri zajedno sa Danilovicom u prvim redovima na beznacajnom izvlacenju a gde su bili prosle godine misle da sa tim prkose Srpskom ponosu.Maaaaaaars oba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA