Partizanu preti izbacivanje u treću ligu! Direktor KLS potvrdio: "Pričali smo o njihovom statusu"

Aleksandar Grujin potvrdio da je na sednici KLS bilo priče i o statusu crno-belih

Košarka Evroliga Partizan Monako Foto: MN Press/Marko Metlaš

Košarkaška liga Srbije, održala je u četvrtak sednicu na kojoj je tema bio i slučaj Partizana, odnosno to što crno-beli prošle godine nisu igrali domaće prvenstvo.

Pominje se čak i izbacivanje Partizana dva ranga niže, odnosno u treću ligu, a Tragom ove informacije, pozvali smo direktora KLS, Aleksandra Grujina, koji je potvrdio da je održana sednica, kao i da je Partizan bio jedna od tema, ali da će tek na narednoj sednici biti i na dnevnom redu, kada bi trebalo da bude doneta i odluka.

- Danas smo imali sednicu predsedništva, i razgovaralo se o statusu Sloge iz Kraljeva, koja je veoma problematična, jer nije odigrala jednu utakmicu KLS. Zbog toga je bila zakazana sednica, i isključivo to je bila tačka dnevnog reda. Prisutan je bio i gospodin Marko Matović, pomoćnik gradonačelnika - rekao je Grujin za Telegraf, a zatim dodao da je uporedo sa tim jedna od tema bio i Partizan.

- Povela se i priča oko statusa Partizana, i jednostavno, pričom o tome kako KSS pet meseci nije odgovorio na zahtev KLS, došlo se do zaključka, i svi prisutni članovi su bili za predlog da se u narednom periodu zakaže sednica, na kojoj bi se razgovaralo, i donele odluke vezane za status Partizana. Verujem da ćemo već sutra imati termin sednice, ali nadam se da će u narednih sedam dana biti neki rok za to. Biće pozvani svi članovi predsedništva, kao i predstavnik KSS - rekao je Grujin, koji ističe i da su za ovu sednicu svi dobili poziv, ali da se predstavnici Partizana i Borca iz Čačka nisu pojavili.

- Svi su i za današnju sednicu bili pozvani, međutim članovi Partizana i Borca nisu bili prisutni.

Upitali smo ga i zbog čega se o Partizanu pričalo tek sada, neposredno pred derbi u Evroligi, ali i pred predstojeći Kup Radivoja Koraća koji je na programu od 15. do 18. februara.

- Pričali smo o Slogi iz Kraljeva, a onda se povela priča o aktuelnim dešavanjima, kako u Ligi, tako i u predstojećim takmičenjima, i jednostavno je to ostalo nešto što je ostalo nerešeno. Iako je Savez imao nekoliko sednica UO, to nije stavljeno na tačku dnevnog reda, i jednostavno, članovi predsedništva su jednoglasno podržali predlog da na narednoj sednici koja se bude održala, tačka dnevnog reda bude i status Partizana. Takođe, podržali su Statut, koji nam je veoma bitan. Kakva će odluka biti, videćemo, ali kakva god ona da bude, nije konačna, jer na nju postoji pravoožalbe, i u tom slučaju na to pitanje odgovara Skupština.

- Što se tiče predsedništva, sednica će sigurno biti održana pre Kupa Radivoja Koraća, ali nakon toga, ukoliko bilo ko bude imao žalbu, rok za to je 15 dana. U koje ćemo rokove ulaziti, zavisi od toga da li će uopšte biti potrebe za žalbu. Bilo je tu još nekih tema, o predlozima i promenama. Svakako, ovo je pitanje koje treba da se reši. Da li je tajming dobar ili ne, ne znam, ali je to iskočilo kao pitanje koje treba da se reši - zaključio je Grujin u razgovoru za Telegraf.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    26. januar 2023 | 17:23

    Kao neko ko je za apsolutno postovanje pravila, kao sto je kazna od 3 meseca zabrane registrovanja igraca za Zvezdu u EL, tako smatra da i Partizan treba da bude adekvatno kaznjen. Ako je po pravilnuku treca liga, onda treca liga. Napustanje KLS prosle godine je verovatno najveca sramota u istoriji naseg kluba, zna se ko napusta postolja i takmicenja i kako se to zavrsi.

  • Sasa

    26. januar 2023 | 18:06

    Doveli najtrofejnijeg trenera, pantera, ledeja, naneli, exum, papapetru, lesor, madar i ispadose u trecu ligu. Pa to mogi samo oni

  • uou

    26. januar 2023 | 18:01

    Opa konacno ce veliki mag Zelimir osvojiti neki pehar, bar ovaj iz trece lige, mislim nadam se da ce uspeti ali nikad se ne zna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA