"Svaki trener je pomalo lud, rekao sam igračima da mirno spavaju": Ivanoviću zasmetala samo 1 stvar u derbiju

Zvezda i Partizan su sada izjednačeni na tabeli Evrolige, s tim da crveno-beli imaju bolji skor

  • 21
Duško Ivanović, KK Crvena zvezda, Kk Partizan Printskrin: Youtube / KK Crvena zvezda Meridianbet

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi od Partizana sa 79:78 u 21. kolu Evrolige. Mogla je crveno-bela ekipa da dođe i do pobede u ovom duelu, ali jednostavno, crno-bela ekipa je odigrala bolje u ključnim momentima i to joj je i donelo pobedu.

Zvezda mora biti zadovoljna činjenicom da je trojkom Nemanje Nedovića u poslednjoj sekundi uspela da "sredi" makar međusobni skor u Zvezdinu korist. To je čak i treneru Partizana, Željko Obradoviću zasmetalo da mu smeta taj rezultat. S druge strane, trener Duško Ivanović nije bio sasvim zadovoljan utakmicom.

Odnosno, on je istakao da je Partizan igrao dobro, dok Zvezda jednostavno nije.

- Mislim da je Partizan igrao dobro, mi nismo. Mislim da je velika razlika večeras bilo strpljenje, mi nismo sa strpljenjem igrali ni napad, a posebno ni odbranu. Nekoliko napada je Partizan završio u poslednjim sekundama, a u poslednjoj četvrtini smo stali sa igrom.

Usledilo je pitanje i novinara o statističkima podacima, gde je Zvezda bila bolja u svemu osim u izgubljenim/ukradenim loptama, što Ivanović kaže da i jeste problem.

- U nečemu se slažem, u nečemu ne. Velika razlika je između izgubljenih i ukradenih lopti, tu je napravljena razlika. To polazi od toga da nismo imali strpljenja, hteli smo da dobijemo brzo, brzo, ail ne može. Protiv nas je bio dobar tim, odličan tim koji igra sa nestrpljenjem. Ja sam rekao igračima da mirno spavaju, a videćemo šta će biti.

KK Crvena zvezda - KK Partizan Foto: Marko Jovanović

Ivanović je dosta i odmarao Nemanju Nedovića, a i za to je imao poprilično zanimljiv odgovor, pošto su mnogi pomislili da je u pitanju neka vrsta "ljutnje".

- Svi su treneri malo ludi, oni nemaju pojma. Nema ljutnje, kakva ljutnja.

Delimično je Ivanović bio nezadovoljan, ali ne igrom, nego strpljenjem, kako on kaže. Zbog toga, ističe trener Zvezde, nema na čemu da zameri igračima.

- Ne, ne slažem se. Nije bitno kako neko igra, bitno je šta on da. Ovi igrači su dali sve od sebe, falilo nam je strpljenja, ali... Nemam nijednom igraču ništa da zamerim, ja sam ušao u svlačionicu i rekao da mirno spavaj. Igraćemo mi još, a što kaže čuveni Zvezdaš, Matija Bećković, ćeraćemo se mi još - rekao je Ivanović,  dok je odbio da komentariše suđenje.

Tokom meča su Grobari istakli i uvredljiv transparent na račun Duška Ivanovića, kome su i skandirali da je ustaša. Ipak, Ivanović ističe da to ništa nije čuo, niti video.

- Nisam video, nisam čuo. Nemam nikakav komentar, niti sam video.

I za kraj, Ivanović je istakao da je sama atmosfera u Pioniru bila velika "pobeda".

- E vidite, mi smo večeras pobedili. Naša publika je večeras bila fantastična, super, sportska, fantastična. To je naša pobeda.

Video: Policijske snage ispred Pionira čuvaju red pred derbi Evrolige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    27. januar 2023 | 21:55

    GOSPODIN ČOVEK

  • Bob

    27. januar 2023 | 22:46

    Gospodin koji ne zna da cestita protivniku pobedu mali milogorac

  • 5

    27. januar 2023 | 22:43

    OVO JE TREĆI PORAZ ZA KOJI SI TI DIREKTAN KRIVAC.NEDOVIĆ TI SEDI NA KLUPI POLA MEČA ?! VILDOZA TAKOĐE ?! HOLAND NI SEKUND U IGRI ?! LAZIĆU NIKO NE SME DA KAŽE DA JE MALOUMAN ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA