≫ 

Bez Srba noćas u NBA ligi: Moćni Janis dominirao za raspucane Bakse, Pokuova Oklahoma sve bliža plej-ofu

Nadamo se da će se Aleksej vratiti na vreme i pomoći Tanderima da se domognu završnice

  • 0
Janis Adetokumbo

Foto: Tanjug / AP

Bilo je ovo mirno veče kada su u pitanju srpski košarkaši u NBA ligi u pitanju. Niko od "naših" nije izlazio na teren, ali smo i pored toga videli neke prilično zanimljive mečeve od kojih je najviše pažnje povukao onaj odigran u Indijani gde su Baksi postigli čak 141 poen protiv Pejsersa - 131:141.

Dominirao je na svim poljima Janis Adetokumbo, pokazao svu svoju moć i dokazao da će ponovo biti glavni adut ove franšize u borbi za plej-of, a kasnije i šampionski prsten. Grk je postigao čak 41 poen uz 12 skokova i šest asistencija, a vrlo dobru podršku imao je od Džrua Holideja koji je "flertovao" sa tripl-dablom upisavši 20 poena uz po devet skokova i isto toliko asistencija. Na drugoj strani je Majls Tarner došao do 24 poena uz pet skokova, dok je Badi Hild imao 22 poena uz isto toliko uhvaćenih lopti

Demolirali su Baksi tokom prvog poluvremena Indijanu, ubacili su joj čak 85 poena za 24 minuta košarke. Sve je prolazilo kroz obruč, pa je u nastavku moglo da dođe i do odmaranja i opuštanja onih glavnih nosilaca igre. Pauzirali su, pa su Pejsersi čak uspeli da se spuste i na jednocifren deficit, iako su gubili sa -31 u jednom momentu. Ipak, nije bilo drame u završnici.

Dobre partije nastavlja da pruža i Oklahoma, nažalost, bez našeg sjajnog, mladog Alekseja Pokuševskog koji je povređen. Tanderi su dobili i Klivlend na svom terenu i nastavili su da krče svoj put ka plej-ofu - 112:100.

Ponovo je bio raspoložen Šaj Gildžes-Aleksander sa 35 poena, pet skokova i osam podeljenih lopti saigračima, pa nije mogao da mu isparira ni Darijus Garland koji je imao odličan dabl-dabl od 31 poena i 13 skokova.

Na meču Golden Stejta i Toronta koji je najkasnije završen, pogađate, dominirao je Stef Kari koji je najviše doprineo pobedi tima iz Kalifornije. Ratnici su slavili sa ubedljivih - 129:117.

Prvi od "Spleš braće" ubacio je 35 poena, a imao je i sedam skokova i 11 asistencija, dok je drugi, Klej Tompson postigao 29 poena uz osam skokova i jednu asistenciju. Na drugoj strani gledali smo sasvim dobrog Van Flita sa 28 poena.

U preostalim mečevima, Majami je dobio Orlando (110:105), dok je Minesota izašla na kraj sa Memfisom (111:100).

Video: Stef Kari pukao trojku sa pola terena i pogodio: Spektakl u Bostonu u reprizi NBA finala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA